Ani ve druhém soutěžním zápase v kalendářním roce 2008 se fotbalisté Dynama České Budějovice střelecky neprosadili a po vyrovnaném průběhu utkání se nakonec rozešli s Jabloncem smírně 0:0. V průměrném ligovém zápase si oba celky vytvořily několik slibných šancí, do gólového konce je ale žádný ze střelců dotáhnout nedokázal.

Do utkání vstoupila obě mužstva poměrně aktivně. Jak bylo vidět hned na začátku utkání, ani hostující Jablonec nepřijel do Českých Budějovic pouze bránit. První větší vzrušení však na tribunách E.ON Stadionu vyvstalo po dvaceti minutách, kdy se domácí dožadovali odpískání penalty. Po centru Šímy se jim zdálo, že jeden z jabloneckých hráčů zahrál ve vápně rukou. Pohled sudího Kovaříka se ale od toho jejich lišil. Do té doby se fotbalisté obou týmu sice dostávali na dostřel branek, ale v zakončení všichni postrádali potřebnou přesnost nebo akce nebyly ani dotaženy do zakončení. Ve 26. min. zastavil unikajícího Plocka Valenta jen za cenu žluté karty. Z následného přímého kopu trefil tvrdou střelou Šíma břevno Špitovy branky. Hostující Žofčák pak mohl potrestat zaváhání brankáře Kučery, ale po jeho špatném odkopu nedokázal ze třiceti metrů trefit prázdnou branku. Posléze centroval z pravé strany Plocek, našel ve vápně volného Vozábala, který ale možná i trochu překvapen nezakončil a míč mu utekl. Slibně se rozjíždějící útok domácích pak překazila Stráského špatná přihrávka. Ve 43. min. se Tomáš Stráský dostal do další šance, když se uvolnil od bránícího protihráče a jeho skákavou střelu jablonecký brankář vyrazil.

Do druhého poločasu vstoupili znatelněji s větší chutí Jihočeši. Jen pár vteřin po zahájení hry se v pokutovém území hostí strhla velká „trma vrma“ a gól visel doslova na vlásku. Šímova střela byla nejdříve zblokována, pak Špit lvím skokem vyrazil Horejšův pokus a následná dorážka Stráského trefila jen chumel protihráčů. Jablonečtí na velké šance domácích kontrovali nebezpečnou standardní situací, ale nikdo z jeho hlavičkářů přesto Kučeru neohrozil. V 50. min. pak Svátek napřáhl za vápnem a jeho povedenou střelu Špit ke štěstí Jablonce vyrazil mimo dobíhajícího Stráského. Hned na to Dynamo předvedlo další parádní kombinační akci. Vozábal vysunul mezi stopery štírka Plocka, jehož centr z pravé strany Svátek hlavou nasměroval nad břevno. Hra byla v těchto pasážích utkání převážně nastěhována na polovině Severočechů. V 63. min. však Komňackého svěřenci dvakrát řádně zahrozili. Valentovu střelu z úhlu Kučera zneškodnil, stejně jako Strakův únik. Hlavně při něm výrazně podržel své mužstvo. Po šedesáti minutách hry se trenér Straka rozhodl na hřiště poslat Mrkvičku místo Svátka. O něco později pak ještě sáhl ke střídání Vozábala, kterého nahradil Mezlík. A právě on stál při zárodku další akce Jihočechů, když vybojoval zpět sebou ztracený míč, předal jej Plockovi a po jeho centru byla hlavička Mrkvičky na poslední chvíli protihráčem odvrácena na roh. V 85. min pak aktivní Stráský střílel za vápnem jen těsně vedle levé tyče jablonecké branky. V už poslední minutě utkání se domácí málem dočkali toužebné branky, když po Šímově standardní situaci poslal Peroutka ve skluzu balon těsně mimo.

Hráčské statistiky

JMÉNO G AS SB SM ST OF FL FN ŽK ČK
Kučera Pavel 1
Peroutka Jiří 1 1
Horejš David 1 1 1
Hunal Tomáš 1 1
Žižka Michael
Plocek Jaromír 2 3
Vozábal Martin (69.) 2
Hílek Jaroslav 2 1
Šíma Petr 1 3 3
Svátek Jan (61.) 1 1 1 4 1 59.
Stráský Tomáš 3 1 1 1 2
Mrkvička Václav (61.)
Mezlík Pavel (69.) 3
Legenda: G - góly, AS - asistence, SB - střely na bránu, SM - střely mimo, ST - střely do tyče, OF - ofsajdy, FL - fauloval, FN - faulován, ŽK - žluté karty, ČK - červené karty

Muž zápasu

Tomáš STRÁSKÝ - Celých devadesát minut se s velkým odhodláním pral a bojoval s přesilou hostujících stoperů. Svým aktivním pojetím hry dokázal zaměstnat oba stopery a díky svému důrazu vybojoval několik standardních situací. V průběhu utkání vyslal na bránu soupeře hned tři střely, především ta ze 46. minuty doslova volala po gólu.
Tři nejlepší hráči zápasu:
Stráský, Kučera - Špit

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Franrišek Straka (trenér Dynama): "My jsme chtěli hrát první poločas agresivně, jenže právě Jablonec začal kontrolovat hru. Byli jsme daleko od hráčů, nechali jsme hosty kombinovat a tím pádem jsme se nedokázali dostat do hry a chybělo nám tempo. Druhý poločas jsme začali daleko agresivněji. Byly tam určité fáze, kdy jsme mohli dát branku a ústilo to v situaci, kdy měl David Horejš tutovku z penalty než přišla ta akce Jablonce, kdy nás podržel ve famózní formě chytající Pavel Kučera."

František Komňacký (trenér Jablonce): "První půle moc fotbalové krásy ani kvality nepřinesla. Ve druhém poločase to bylo již takové rušnější před oběma brankami. Musím ale říci, že jsme tentokrát nezopakovali ten solidní výkon z Boleslavi a že jsme po takovém výkonu nemohli počítat s více než bodem. Ten jsme uhráli, samozřejmě ale přiznám, že jsme dnes před zápasem mysleli na více než jen ten bod."