Zápas Domažlice - SK Dynamo

Jihočešky v Domažlicích sice vlétly do zápasu zostra a vypracovaly si hned v úvodu několik šancí, ale byly to soupeřky, které se z brejku dostaly do vedení. Inkasovaná branka Dynamačky nezlomila. Nějakou dobu jim trvalo, než se prosadily, ale když ve 28. minutě Mária Pfeiferová srovnala na 1:1, roztrhl se s brankami pytel. Už do poločasu svěřenkyně trenéra Petra Kociny a trenérky Elišky Novákové vedli 3:1 po brankách Jandové a znovu Pfeiferové a svůj náskok navyšovaly i ve druhém poločase.

V něm zvýšila na 4:0 Kešnerová v 50. minutě. Domácí fotbalistky ještě naposledy snížily, ale hostující hráčky v duelu dominovaly a přidaly ještě pět branek. Další dvě byly z kopačky Pfeiferové. Jednu dala Jandová, další Kešnerová a za zmínku stojí i gól trenérky Novákové, která vyběhla na hřiště na pět minut a po prvním doteku s míčem dokázala skórovat.


Ohlasy trenérů

Petr Kocina, trenér Dynama: Musím říct, že s prvním mistrovským zápasem jsme spokojeni. Soupeř sice šel do vedení, ale naše holky to nepoložilo. Vyrovnaly jsme a pak přišla taková gólová smršť. Hrály velmi dobře, dominovaly a zaslouženě vyhrály. V utkání byla vidět celá řada povedených akcí. Zmínil bych třeba gól Jandové, kdy hráčky zahrály nacvičený signál, který pak skončil střelou přesně do šibenice. Už se těšíme na druhý zápas sezony doma proti Borovanům.