Zápas SK Dynamo - Sparta

Solidně upravený terén, slunečné počasí i naplněné ochozy Střeleckého ostrova předznamenaly zajímavou podívanou se dvěma naprosto odlišnými polovinami. Zatímco v prvé zadělali Jihočeši úvodním gólem na senzaci, po změně stran je během osmadvaceti minut vyvedl z omylu nevídanou čtyřgólovou potencí sparťanský dlouhán Vratislav lokvenc.

Úvodní šanci letenskému kanonýrovi po Svobodově centru zmařil v 6. na brankvé čáře Penner, což rozezlilo hostující fanoušky natolik, že poprvé a zdaleka ne naposledy zahalili stadion do kouřového oblaku dýmovnic.

Z husté mlhy vynikl v 17. biliár Pejši s Drahorádem, ale Váchovi chyběl půlkrok. Za další čtyři minuty byl brance mnohem blíž. Jako lasička se prosmýkl mezo Lengyelem a Novotným a přízemní střelou vystrašil blažka. Ten se po chvíli vytáhl proti další jedovce Váchy, kterého šikovně vyslal na zteč Obšitník.

Optická převaha domácích narůstala a v 36. se radovali z vedení. S chutí hrající Vácha se na hranici pokutového území zbavil Novotného a na jeho parádní ránu levačkou, která se navíc otřela o pravou tyč, neměl Blažek nejmenší nárok - 1:0. Pakliže byli Jihočeši směrem dopředu v první půli aktivnější, ve druhé to bylo přesně naopak. Letenští přeřadili na vyšší stupeň a vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat. V 51. využil neshody Peničky a Káníka dravý Sionko, na rozhraní ofsajdu našel Lokvence a ten do opuštěné branky pohodlně skóroval - 1:1.

První a zároveň poslední příležitost druhého dějství si Jihočeši připravili v 57., když Drahorád naservíroval balon nabíhajícímu Pospíšilovi, ale proti jeho gólovému projektilu se vyznamenal skvělým zákrokem Blažek. V 60. našel Svoboda lahůdkovým centrem Lokvence, jenž přeskočil Pejšu a na hlavičku Drobný nedosáhl - 1:2.

Bodová naděje zhasla Jihočechům v 64. po nešetrném zákroku Káníka na Sionka, domácí záložník se podruhé zažlutil a po právu se šel zchladit pod sprchy. Přesilovku využil hned v 67. střelec večera Lokvenc a během šestnácti minut zkompletoval hattrick - 1:3.

Ve zbývajícím čase se řešila pouze výše přídělu zdecimovaným Jihočechům. Do šance se protlačil Obajdin, ale skóre se měnilo až v 79. Na Barankův centr si naskočil vzdušný král Lokvenc - 1:4.