Zápas Olomouc - SK Dynamo

V jen průměrném předehrávaném utkání 15. kola Gambrinus ligy se podařilo hostům přerušit sérii čtyř porážek za sebou, remíza dostala Hanáky naopak do dost tíživé situace.

Jako by domácí zůstali myslí ještě ve vyhřáté kabině. Hned ve 3. minutě totiž nechali hned dvěma Jihočechům tolik prostoru, že si museli připadat jak při sóle na tanečním parketě. Fujdiar si mohl míč posunout do výhodnější střelecké pozice, Havel jeho ránu jen vyrazil ke zcela volnému Obšitníkovi a ten v klidu a s přehledem poslal balon do prázdné branky - 0 : 1. Na Hanácích bylo okamžitě vidět, co s nimi tento úder udělal. Nervozita, křeč a nepřesnost, to byly hlavní atributy, které je provázely v dalších minutách.

V 7. sice Vlček zasunul Hendrychovu přihrávku do budějovické branky, ale předtím už držel pomezní rozhodčí Pokorný kostkovaný praporek nad hlavou. Ve 12. vyzkoušel Drobného Urbánek , Machala o pět minut později mířil zdálky těsně nad. Nejpilnějším a také jediným nebezpečným hráčem Sigmy byl - již tradičně - Vlček. Ve 28. namířil odražený míč po zemi vedle pravé tyče, ve 30. převzal ideální pas od Muchy, ale Drobný jeho ránu poslal na roh. Ani jedna z těchto akcí si však nezaslouží přívlastek gólová. To letošní nováček, jen co se vysunul ze své pozorné obranné ulity, mohl udeřit podruhé. Janda krásně našel Fujdiara, ten se už díval do očí Havlovi, ale gólman jeho pokus vyrazil a volný Lengyel z hranice velkého čtverce tentokrát Obšitníka nenapodobil. Zřejmě největší možnost měl na svých kopačkách na straně Olomouce opět Vlček. Těsně před odchodem do kabin utekl svému strážci, ale Drobný použil házenkářského zákroku a Pěnička odpravil míč do bezpečí.

Po přestávce bylo brankáři Havlovi určitě chladno. Většinou se totiž díval, jak se jeho spoluhráči marně snaží přelstít kolegu "odnaproti". Jenže trvalo jim to opravdu dlouho. Až v 73. se po levé straně proháčkoval Urbánek, který našel ve velkém čtverci zcela volného Kučeru. Jenže ten se snad nabídnuté příležitosti lekl a posunul míč k Vlčkovi.

Spasitel Olomouce už na nic nečekal a pátou podzimní trefou se zasloužil aspoň o naději. Jenže už předtím všechno mohlo být jinak, protože v 66. se do stoprocentní příležitosti dostal Fujdiar. Také však trochu zaváhal a jeho levačka trefila Havla. V nervózním závěru se po tvrdém souboji ohnal Urbánek po Drahorádovi a měl sprchy pro sebe.


Ohlasy trenérů

Petr Žemlík (SK Sigma Olomouc): "Výsledek je pro nás jednoznačně ztrátou. Zmrazila nás rychlá branka soupeře, takže jsme místy hráli zakřiknutě. Musím však pochválit svoje svěřence za nasazení po přestávce."Viděli jsme dobré utkání, které jsme zaslouženě dovedli do vítězného konce. Možností ke skórování jsme měli skutečně nespočet. Ve druhém Poločase Jihočeši otevřeli více hru, měli dvě šance, ovšem my jsme průběh kontrolovali. Pro mne je podstatné, že jsme vyhráli a připsali si tři body do tabulky pravdy."

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Ve vysokém tempu se hrálo od první minuty. Místy tak diváci viděli kvalitní fotbal, místy naopak hektické věci, které k takovému duelu také patří. Remíza byla zasloužená."