Zápas Žižkov - SK Dynamo

Hned dva fotbalisté si mohou po nedělním dopoledni zjišťovat, jakou sumou se přispívá do týmové pokladny za první gól v novém působišti. O remízu 1:1 se totiž na Žižkově postaraly letní posily obou klubů, viktorián Hromádko a hostující Jukl.

Žižkované hned na začátku naznačili, že jim nešťastná porážka na Spartě chuť v úvodu sezony nevzala. Ve 4. min. se protáhl do vápna Navrátil, ovšem jeho prudkou přihrávku podél branky poslal tísněný Plocek vedle tyče. Ani Jihočeši však nechtěli pod vysílačem překvapit jen netradiční žlutočernou barvou dresů a Jukl pořádně protáhl Kobra. Domácí sice měli územní převahu, na svou půlku nováčka moc nepouštěli, ale Drobného pozornost mohly upoutat jen pokusy Hromádka hlavou vedle a Hertla nad.

Po dvaceti minutách si oba celky uvědomily, že jim musí zůstat síly i na druhý poločas, a tempo poněkud opadlo. K vyšší aktivitě se pokusil vyburcovat spoluhráče Obšitník táhlou ranou kolem spojnice, ovšem ve 38. udeřilo na druhé straně. Káník zbytečně fauloval, k přímému kopu se postavil Mikulík a posadil míč na Hromádkovu hlavu - 1:0.

O přestávce trenér Tobiáš své ovečky zřejmě pěkně zpucoval, protože z kabin vyběhly jako hladoví vlčáci. A brzy se dočkaly gólové potravy. Po autovém vhazování přehodil ve 48. Fujdiar Hunala a jako žižkovský obránce dopadl i jeho spoluhráč v brance Kobr, báječně vysunutý Jukl si ho vychutnal efektním obloučkem - 1:1.

Vyrovnání však Jihočechům nestačilo a během tří minut se dostali do tří stoprocentních šancí, pokaždé však zazářil Kobr. Házenkářsky vykopl příležitost Lengyela, na brankové čáře zastavil se štěstím hlavičku Fujdiara a oba neúspěšní střelci si na něm vylámali zuby i v 55., kdy Lengyelovi "ukradl" míč Fujdiar a dělovkou málem zlomil Kobrovi žebra. Poslední větší šance patřila Viktorii, když Drobný promáchl centr, ale překvapený Gibala z malého vápna odkrytou branku překopl. Do konce chybělo přes dvacet minut, ale neúprosné sluneční paprsky do té chvíle vysály oběma jedenáctkám příliš sil, a tak se za doprovodu mnoha drobných faulů dobralo utkání v poklidu ke konečné remíze.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Zahráli jsme nejlepší fotbal, jaký jsme kdy na Viktorce předvedli, a sahali i po třech bodech. Soupeř ale také mohl dát gól, remíza je spravedlivá a bodu si vážíme."

Petr Uličný (Žižkov): "Začali jsme dobře, měli jsme tlak a šli také do vedení. Po přestávce jsme však po malé koncentraci při autu nechali hosty vyrovnat a soupeř pak mohl přidat i další góly. Šanci měl ale i Gibala, takže je dělba bodů zasloužená."