Zápas SK Dynamo - Brno

Jihočeši nastoupili ve složení, které trenér Tobiáš dopředu signalizoval ─ totiž s Konečným místo Plocka na pravém kraji zálohy a s Jůnem místo Svobody v útočné dvojici. Především však nastoupili s očividnou chutí o útočný a nátlakový fotbal, kterým by předešli obávaným brejkům soupeře. Jejich ofenzivní náladu nenarušila ani obvyklá chybička jinak dobře hrajícího Jirouska, po jehož chybné rozehrávce Živný v 7. minutě trefil břevno Semanovy branky. Odpověď ze strany domácího týmu byla rázná: ve 12. minutě zahrával Sedláček trestný kop z levé strany, na jeho výborný centr si naběhl Lafata a v pádu hlavou otevřel skóre. Brankář Brezovan sice směr Lafatovy střely vystihl, dokonce si na míč sáhl, ale veškerá jeho snaha byla marná.

Nabuzení Jihočeši pokračovali v náporu, hosté však své velké vápno strážili velice pozorně, takže domácí zkoušeli brněnskou branku ztéci střelami ze střední vzdálenosti. Aktivní v tomto směru byl hlavně Vozábal, jehož dva vydařené střelecké pokusy byly pro brněnskou branku hodně nebezpečné: ve 23. minutě musel proti jeho střele brankář Brezovan zasahovat na dvakrát a deset minut poté jeho výborný volej trefil v trestném území spoluhráče Latku, ten navíc byl v ofsajdu. Ve 35. minutě dotřetice Vozábal byl u zrodu další šance svého týmu, když tečovaný míč po jeho rohu Horejš v těžké pozici zblízka poslal přes břevno.

Domácí v této fázi zápasu měli hru ve své moci a diváci to několikrát kvitovali potleskem na otevřené scéně. Jenže v závěru poločasu Brňané začali vystrkovat růžky a dvě minuty před koncem ze svého prvního rohu v zápase vyrovnali: Kotůlkovu gólovou hlavičku sice brankář Seman stačil reflexivně vyrazit před sebe, proti následné Doškově dorážce už ale byl zcela bezmocný.

Také v nástupu do druhého poločasu domácí fotbalisté měli míč častěji na svých kopačkách. V 50. minutě to zkusil z hranice trestného území Jůn, ale jeho levačka byla hodně nepřesná. Minutu nato si neúnavný Lafata naběhl skrz obranný val Brna do dobré šance, jeho střelu však brankář Brezovan vytlačil na roh. Snaha domácích o aktivní hru však postupem času začala slábnout. Mladému Latkovi, který do přestávky byl ústřední postavou středové formace, se začalo stále více nedostávat sil. Moravané toho využili a hru v poli vyrovnali. V 58. minutě vystrašil diváky tvrdou střelou brněnský Svoboda, Seman ale zasahovat nemusel, míč šel přes břevno. V 64. minutě se hosté dožadovali penalty, když důrazný Horejš tělem odstavil v rodící se šanci Musila, sudí Čecháček však zůstal ledově klidný.

Trenér Tobiáš však zřejmě vycítil nebezpečí a sáhl k odvážnému tahu, když místo záložníka Vozábala poslal do hry jako třetího útočníka Matouška. Přestože rychlonohý mladík se do očekávaného brejku po pravé straně nedostal, domácí po této změně v sestavě znovu převzali iniciativu. Rozuzlení zápasu přišlo v 68. minutě, kdy po perfektní kombinační akci na jeden dotek předložil Sedláček po zemi míč jako na talíři nabíhajícímu Chlebkovi, jehož přízemní střela k tyči neměla chybu ─ 2:1!

Hostující trenér Večeřa sáhl k dvojnásobné výměně, jenže obrovskou šanci rodící se vítězství si pojistit měli hráči v černobílých dresech, když Sedláček z trestného kopu kousek za vápnem místo očekávané střely prostrčil míč za zeď na Lafatu, který nádherný signál završil dobrou střelou, brankář Brezovan však bravurně zachránil. Až v závěru se hosté ve snaze zachránit alespoň bod dostali do tlaku, budějovická obrana však stála na pevných základech. Do slibné šance si v 80. minutě po dlouhém pasu nabíhal Pacanda, v neděli znovu výborný Horejš však stačil před ním míč rybičkou uklidit do rohu. Výhodu rohového kopu měli hosté i v poslední minutě, jenže Semanovu branku vůbec neohrozili.