Zápas Bohemians - SK Dynamo

Takovou bouřku asi v "dolíčku" kabina domácích nepamatuje, byť trenér Petržela rozhodně není tím, kdo by šetřil svým hlasovým fondem. Tentokrát ale musel o přestávce větrat hlasivky s ještě větší intenzitou. Když do ní totiž po prvním poločase kráčeli jeho borci, svítil na ukazateli stav 0:2. Jenže co bylo horší, zelenobílí na trávníku předváděli něco úděsného.

Zmateně pobíhali po place, většina působila dojmem, jako by míč viděla prvně v životě, i nejjednodušší přihrávky končily na kopačkách soupeře, potažmo v autu. V agresivitě, kterou měli podle předpokladů Jihočechy zadupat do země, za protivníkem o hony zaostávali. Budějovičtí totiž vypadali, jako kdyby měli po celou zimu na jídelníčku jedinou položku, a to syrové maso. Šlo jim ovšem k duhu, všude byli o krok dřív , vyhrávali všechny souboje a brzy jásali. Plocek se s pomocí "jesliček" uvolnil po levé straně a jeho centr usměrnil na malém vápně Klinka - 0:1. Za dvě minuty čelil Čontofalský Juklově ráně a bez dechu sledoval, kam doputuje jím vyražený míč. Oddechl si, odrazil se od spojnice tyče a břevna. Ve 23. už tolik štěstí proti střele stejného hráče neměl.

Po další komické vložce zelenobílé obrany , když Janáček trefil na hranici pokutového území při odkopu svého spoluhráče, se Jukl zmocnil míče a uklidil ho za Čontofalského záda - 0:2.

Bohemians? Pokračuje jen bída a utrpení. Jenže druhá půle, to byl neskutečný rej v zelenobílém provedení. Petrželovo přestávkové krupobití zabralo, a když se k tomu připočetl fakt, že jihočeští zadáci byli na hřišti po změně stran snad jen namalovaní, šlo to ráz na ráz.

52. minuta, dlouhý míč putuje přes celé vápno k Petroušovi a kapitán Bohemians mu našel nové místo v "šibenici" branky - 1:2. 64. minuta, další selhání obrany hostů, po rohu se trefuje Janáček 2:2. Dvě minuty nato další standardka a směje se Marešova hlava - 3:2. Totální kolaps defenzivy potvrzují tři nevyužité šance Kuliga, Šírla a Činčaly , takže klokani přidají čtvrtý gól až v okamžiku, kdy Semana zradí terén a míč z Meleckého přímého kopu, který směřoval přímo na brankáře, mu propadne do sítě - 4:2. T o už hrají černobílí v deseti, přesto ještě Janda po Klinkově akci sníží.

A pak už je konec představení o dvou rozdílných dějstvích.


Ohlasy trenérů

VLASTIMIL PETRŽELA (trenér Bohemians): "Začali jsme katastrofálně, soupeř zaslouženě vedl. Udělali jsme pár změn, chytili se a mohli vyhrát i větším rozdílem, byť jsme se nakonec strachovali až do závěru utkání."
JINDŘICH DEJMAL (trenér Českých Budějovic): "Velice dobře jsme zápas rozehráli, ale po změně stran jsme ho po našich chybách ztratili a odjíždíme s prázdnou."