Zápas SK Dynamo - Plzeň

Poslední Plzeň nastoupila na hřišti předposledních Českých Budějovic se snahou přenechat svému soupeři 16. pozici. Tento záměr se jí však realizovat nepodařilo a po sedmigólové přestřelce odjela ze Střeleckého ostrova s porážkou 3:4.

I náhodný divák musel v úvodu rozpoznat, že na sebe narazili sousedé z chvostu tabulky. Plno nepřesností, osobních soubojů i řada nečistot lemovaly úvodní dvacetiminutovku. Jihočeši se dostali k prvnímu ohrožení až v polovině poločasu a hned se měnil stav. Klinka utekl, nacentroval na hlavu Jandy a první střela Budějovic mezi tyče skončila za Vosykovými zády 1:0.

Vzápětí pálil vedle Klinka, ale na svůj gólový zápis si musel počkat do 32. min. V ní si pohrál s Bečkou a křížnou střelou překvapil špatně postaveného Vosyku 2:0. Plzeňskou zkázu mohl po dalším kiksu hostujících zadáků dokonat Vácha, avšak ani dva střelecké pokusy z ideální vzdálenosti definitivu nepřinesly. Po změně stran se propustnost obran zvýšila, a tak se diváci bavili góly, kterých se na podzim moc ne dočkali. V 52. se obranou Plzně prokousal Lafata a Janda zacílil opět přesně 3:0.

Ještě v téže minutě však chyboval Marek a Pleško z takřka nulového úhlu nasadil Drobnému jesličky 3:1. Touha Západočechů po bodu trvala jen pět minut. Další okno v jejich zadních řadách zužitkoval Klinka, jehož druhá trefa rozvlnila Vosykovu síť počtvrté 4:1. V 61. kopali hosté po zbytečném faulu Drobného na Švejdíka penaltu, ale Pleško vyslal na budějovického strážce spíše malou domů a Švejdíkova dorážka skončila mimo. Za dalších deset minut se neprosadil Smíšek, ale v 73. všichni v černobílém pozapomněli na Zapoměla, který prostřelil Drobné ho 4:2. Přestřelku druhé půle zakončil po nepochopitelné minele Drobného střídající Kraus 4:3. U toho také k velké radosti domácích zůstalo.