Zápas Brno - SK Dynamo

V duelu dvou celků ze dna ligové tabulky vysoko vyhráli domácí, kterým se řada změn - na trenérském postu i v kádru - vyplatila.

První opravdu nebezpečná akce utkání přišla na řadu ve 29. minutě a hned z ní padla branka. Po odraženém rohu vrátil míč do pokutového území Pacanda přesně na Křivánkovu hlavu a brněnský dlouhán už věděl, že míč patří do šibenice - 1:0. Na brněnské kopačky tak zákonitě přišlo uklidnění, promítající se do zlepšené kombinace i několika slibných akcí, ale bez dalšího gólového vyjádření, o něž se po několika rozích v závěru pokoušely i Budějovice.

Po přestávce začalo Brno opět brnkat na ofenzivní strunu. Hned v úvodu předvedl své střelecké umění Pacanda, ale po zemi mířil vedle. Neuspěl ani Došek přes Marka ani Krško hlavou, ale jak ukázal další průběh, byly to jen zastřelovací manévry Stavo Artikelu. V 59. odcentroval neúnavný Zbončák, Pacanda se opřel do míče z voleje, ale bomba plachtila těsně nad. Budějovickým zadákům ovšem návrat útočného básníka po zranění (hrál poprvé v základu) nepřinesl varování. "Pacička" v následné minutě využil nedorozumění hostující obrany, pohrál si jak s Mitasem, tak po blafáku i s Jakubechem a do prázdné dával - 2:0. Brnu narostla po právu křídla, po akci Návrata mohl skórovat Siegl, ale obrana soupeře mu střelu zablokovala. Nestačila už ale na Polákovu dělovku ze třiceti metrů, na niž byl Jakubech u tyče krátký - 3:0. Na hřišti se pak objevil i Klago a dal o sobě vědět individuálním uvolněním přímo v šestnáctce, ovšem střelou do gólmana.

Jasné skóre jednoznačně určilo vývoj závěrečných minut. Brno se dostalo do obrovské pohody, jakou letos ještě nezažilo, několikrát rozebralo jihočeskou obranu, která poslední čtvrthodinu bojovala bez vyloučeného Pennera, jenž musel pod sprchy za stažení unikajícího Klaga.