Zápas Liberec - SK Dynamo

Nejlépe střílející tým nejvyšší soutěže Slovan Liberec přivítal v předehrávce 3. kola Gambrinus ligy České Budějovice, jež v minulém zápase (doma s Bohemians 0:1) nepředvedly nijak oslnivý výkon. Na severu Čech to nebylo lepší, hrály pod neustálým tlakem svých hostitelů a nechaly je střelecké konto rozšířit.

Do první šance zápasu se tlačil domácí Štajner, jeho točená střela ovšem cíl nenašla. V 11. minutě se mohl poprvé prosadit Liuni, přeskočil svého strážce, ale Hauzr odmítl jakékoliv spekulace o menší koncentraci proti celku, do kterého se v úterý vrací, a argentinského kanonýra vychytal. Tato šance odstartovala aktivitu Severočechů, avšak chyběla jim finální přihrávka.

Ta přišla až po půlhodině hry a hned znamenala vedení. Štajner si vyměnil míč s Neumannem a hlavou nekompromisně rozvlnil síť - 1:0. Stejný hráč měl další možnost o chvilku později, opět hlavou mířil tentokrát těsně mimo. Do přestávky se ještě dvakrát po rohovém kopu neprosadil obránce Johana.

Hned minutu po přestávce se znovu ozval aktivní Štajner, hlavou však poslal míč nad jihočeské břevno. Z brejku zahrozili také hosté a dali vědět, že místy umí hrát fotbal. Obránci jim však skórovat nedovolili, a když se v houšti těl dostal ke střele Horejš, minul bránu o dobrých deset metrů. Těsně před vypršením šedesátiminutovky se předvedl nejlepší muž na hřišti Štajner. Sprintoval po pravém křídle, mohl odcentrovat na zcela volného Kožucha, na jehož pokrytí vybíhal i Hauzr, ale zvolil překvapivou střelu na bránu a dokonale zaskočil kmenového gólmana Liberce - 2:0. Za šest minut obraně hostů unikli znovu Štajner a Liuni, ale prvně jmenovaný sám před bránou přestřelil.

V 83. se hosté dostali do první vážnější šance, Juklovu ránu do šibenice ovšem Bárta s pomocí břevna zneškodnil. V závěru již Liberečtí kontrolovali dvoubrankový náskok a fanouškům po dobrém výkonu dali dárek v podobě dalších tří bodů. Pokazilo jej jen zbytečné vyloučení obránce Lexy tři minuty před koncem.