Minulou sobotu Baník, v úterý pohárová bitva s Velkými Hamry, teď v sobotu znovu liga. A po dvou týdnech konečně zase doma. Na Střelecký ostrov dorazí v rámci 7. kola FORTUNA:LIGY fotbalisté Jablonce. Utkání startuje v sobotu v 15 hodin.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FK Jablonec
www.fkjablonec.cz
16. místo (3 body)
Postavení v tabulce
15. místo (4 body)
8:19
Skóre
4:10
Osmančík, Hora J. (2)
Nejlepší střelci
Alegue, Drchal, Pleštil, Kratochvíl (1)
Ondrášek (2)
Nejvíce asistencí
Houska, Jovovič (1)
Baník – Dynamo 2:0 (0:0)
Poslední zápas
Jablonec – Slavia 1:1 (1:0)
PVPPP
Forma
RRPRR

Jako jediní bez výhry

Jablonec prožil loňský ročník plný vzestupů a pádů. Až po nevydařeném začátku a sérii sedmi úvodních zápasů bez výhry se nakopl a začal vítězit, porazil Hradec, Brno nebo Slovácko a vyzrál také na Dynamo. Na jaře pak dokázal porazit třeba Baník, body mu ale přihrávaly spíše remízy. Severočeši nakonec museli bojovat o konečné umístění ve skupině o udržení, misi ale zvládli. Letos zatím Jablonec dokráčel ke čtyřem bodům za čtyři remízy, jako jediný celek ligy ale ještě neslavil vítězství.

Hodně pohybu tam i zpět. Tak by se dalo vyjádřit přestupové okno Jablonce. Z klubu zmizeli například Surzyn, Smejkal, Surovčík nebo Malínský, řada hráčů opustila Střelnici kvůli tomu, že jim skončilo hostování. Do klubu ale řada jmen i přišla. Jablonecký dres nově oblékají Gruzínec Čanturišvili ze Zlína, Souček z Dukly, Schön z Varnsdorfu, Francouz Alegue z Vyškova, Slovák Slávik z Bánské Bystrice, Srb Tekijaški z Termalice, Kolumbijec Hurtado přišel ze Skalice, Krulich z Turína, Náprstek z Norimberku a Drchal vyměnil za Jablonec Spartu.

S Dynamem vloni Jablonec hrál celkem dvakrát a jeho úspěšnost je 50procentní. Jednou zvítězil, doma porazil Jihočechy po gólech Šulce, Chramosty a Černáka jednoznačně 3:0, na Střeleckém ostrově ale na jaře narazil a naopak vysoko 1:5 prohrál. O branky českobudějovického klubu se postarali Jakub Hora, Havel, Čmelík, Čoudek a Adediran.

Poslední vzájemné utkání (F:L, 28. kolo) – 23.4.2023:
SK Dynamo ČB – FK Jablonec 5:1 (3:0)
Góly: 18. Hora J., 21. Havel, 45+2. Čmelík, 53. Čoudek, 70. Adediran – 59. Souček. ŽK: Penner – Martinec, Hübschman. Rozhodčí: Nehasil – Matoušek, Hádek.
Sestava Dynama: Janáček – Čoudek, Havel, Králik (C) (71. Broukal) – Čmelík (83. Potočný), Hora, Čavoš, Penner (71. Sluka) – Čermák (71. Zajíc), Adediran (79. Škoda), Hellebrand.
Sestava Jablonce: Hanuš – Heidenreich (46. Surzyn), Král, Martinec (68. Akpudje) – D. Souček, Hübschman (C), Šulc, Považanec (46. Jovović), Polidar (78. Patrák) – Chramosta, Sejk (68. Černák).

Utkání 7. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Jabloncem bude na programu v sobotu v 15:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.