Českobudějovické Dynamo hlásí do svých řad další výraznou tvář! Novým asistentem u mužského A-týmu se stává Jiří Novotný, který již má na jihu Čech za sebou první trénink v nové roli a odcestuje s týmem i na týdenní soustředění na Lipno.

Každý fotbalový fanoušek jistě jméno Jiří Novotný již zaregistroval. Dnes již čtyřiapadesátiletý kouč začínal s fotbalem ve Stochově, odkud se ve čtrnácti letech přesunul do Sparty. V pražském celku prošel nejprve mládežnickými kategoriemi a následně se posunul i do mužského áčka, kde si vybudoval pozici neoddiskutovatelné legendy. V nejvyšší soutěži odehrál Novotný celkově 405 ligových duelů, čímž se řadí na osmé místo v historické tabulce hráčů s nejvíce prvoligovými starty. V dresu Sparty celkem Novotný nastřádal 366 odehraných zápasů, ve kterých z pozice obránce nasázel 31 branek. Jako Sparťan se, dnes již člen realizačního týmu Františka Straky, může dokonce pyšnit čtrnácti ligovými tituly, čímž se mu nemůže dorovnat žádný z dalších hráčů napříč všemi sezonami nejvyšší soutěže.

Po své úspěšné hráčské kariéře se rozhodl Novotný posunout do role trenéra a zdokonalovat se i v této fotbalové profesi, což potvrzuje i vystudování nejvyšší trenérské licence pro soutěže FIFA, kterou disponuje. Teď známá tvář mezi fotbalovou veřejností stoji na prahu nové výzvy. Po boku trenéra Františka Straky poprvé okusí českou nejvyšší soutěž i jako trenér.

„Kontaktoval mě Franta Straka a ptal se mě, jestli bych do toho s ním šel. Pro mě je to velká výzva, s Frantou se známe ještě z hráčské kariéry. Řekl jsem, že do toho jdu. Jedná se o ligovou soutěž, takže je to pro mě obrovská výzva a navíc se mohu ještě učit od Franty. Budu se snažit co největší měřou přispět k tomu, abychom byli úspěšní,“ řekl po podpisu smlouvy nový českobudějovický kouč.

Trenére, vítejte na jihu Čech, ať se Vám daří!

V nejbližších dnech se navíc můžete s novým členem realizačního týmu těšit na rozhovor, který přineseme přímo ze soustředění na Lipně.