Je jednou z několika zimních posil, které v zimě do českobudějovického týmu přišly. Řeč je o reprezentantovi Martiniku Florentu Poulolovi, jenž do jihočeské metropole dorazil na hostování z Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý obránce si v dresu Dynama připsal už pět startů. Jak se mu v našem klubu líbí? Zbytek rozhovoru si budete moci přečíst před utkáním s Libercem v našem klubovém magazínu Dynamák.

Florente, jak své působení v Dynamu zatím hodnotíš?
Mé hostování v Dynamu probíhá zatím dobře, i když bych si přál, abychom vyhrávali více zápasů. Každý ale ví, že druhá část sezony vždycky bývá složitá. Co se týče té osobní stránky, musím říct, že se tu cítím opravdu dobře. V šatně jsou skromní lidé. Navíc jsem tu některé hráče už znal, takže má adaptace proběhla skvěle.

V našem dresu jsi zatím naskočil do pěti zápasů, jak jsi se v nich cítil?
V zápasech, které jsem absolvoval, jsme měli nějaké problémy v některých aspektech hry. Dokázali jsme si však vyslechnout rady od trenérů a věci, které nám řekli, jsme zpraktikovali a přenesli na hřiště.

Poslední utkání v Pardubicích skončilo 1:1, je ten bod i vzhledem k průběhu utkání cenný?
Poslední duel s Pardubicemi byl obrazem, který bychom chtěli našim příznivcům ukazovat. To znamená, nikdy se nevzdávat a bojovat až do konce. Vycházím ze zásady, že když utkání nemůžete zvládnout vítězně, tak ho alespoň nesmíte prohrát. Remíza je tedy spravedlivá a bod bereme.

V tabulce se nacházíme na poslední příčce, ale všichni věříme, že se dokážeme zachránit. Co je pro to třeba v následujících zápasech udělat?
To, že jsme v tabulce poslední, je bohužel realita. Ovšem si myslím, že tento tým má na víc než být tam, kde se právě nachází. Máme všechny potřebné nástroje a všechen servis k tomu, abychom Dynamo v lize zachránili. Musíme teď být silní v hlavě a získávat potřebné body, abychom si na konci sezony mohli oddychnout a oslavit to, že jsme to zvládli.