Krátce po výhře nad Karvinou mají budějovičtí fanoušci šanci jít znovu na fotbal na Střelecký ostrov! Dynamo totiž v rámci 3. kola MOL Cupu přivítá druholigovou Chrudim. Cesta našeho soupeře do této fáze poháru začala výhrou nad Slavií Hradec Králové 2:0, v minulém kole potom Chrudimští v závěru otočili duel s Arsenalem Česká Lípa a po gólech v 80. a 90. minutě slavili výhru 2:1.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

MFK Chrudim
mfkchrudim.cz
5
Vzájemné zápasy (od r. 1993)
5
4–1–0
Vzájemná bilance
0–1–4
Jakub Hora (3)
Akt. nejlepší střelci
David Huf (8)
Ondrášek, Adediran (2)
Akt. nejlepší nahrávači
Jan Záviška (4)
Dynamo – Karviná 1:0 (0:0)
Poslední zápas
Chrudim – Opava 1:0 (1:0)
VRPPV
Forma
VRPPV

Chrudim? Nepříjemný soupeř.

V zítřejším utkání na nás čeká soupeř, který je poslední roky stabilním účastníkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve které vystupuje už posledních šest sezon. Střetl se zde tak i s Dynamem, v sezoně 2018/2019 skončilo první vzájemné střetnutí remízou 2:2, v domácím prostředí jsme pak Chrudim porazili 3:1. Dynamo tehdy na konci sezony slavilo druholigové prvenství a návrat mezi elitu, Chrudimští skončili na 13. místě. Od té doby se náš zítřejší soupeř pravidelně umisťuje zhruba v polovině druholigové tabulky, hned čtyřikrát z posledních pěti sezony obsadila Chrudim na konci soutěže desátou příčku.

Chrudim má ve svém aktuálním kádru i několik hráčů, kteří už prošli nejvyšší českou soutěží. Brankář Floder chytal ligu v dresu Zbrojovky Brno, přes šedesát ligových startů má na kontě i obránce Martin Toml, který je nasbíral především v dresu Pardubic. Ligou prošla například také dvojice útočných hráčů Jan Záviška s Davidem Hufem, kteří jsou v aktuálním ročníku zdaleka nejproduktivnějšími hráči našeho zítřejšího oponenta. Záviška má v aktuální sezoně na kontě tři vstřelené branky a čtyři asistence. Huf zase s osmi druholigovými trefami vede tabulku střelců F:NL!

Trenérská dvojce Dynama má našeho pohárového protivníka ze svého působení ve druhé lize dobře načteného: „Chrudim i trenéra Kronďáka známe z trénování v druhé lize, byl to vždy nepříjemný soupeř“, řekl po sobotním zápase s Karvinou na tiskové konferenci trenér Tomáš Zápotočný. V podobném duchu hovořil i Samuel Šigut, který proti Chrudimi nastupoval v dresu Opavy: „Pro Chrudim je myslím úspěch už postup do této fáze poháru, já si ji pamatuju ze zápasů druhé ligy, byl to vždy nepříjemný soupeř.“

Základní sestava Chrudimi v posledním utkání s Opavou:

Poslední vzájemné utkání (F:NL 2018/2019, 27. kolo) – 8.5.2019:
SK Dynamo ČB – MFK Chrudim 3:1 (0:1)
Góly: 61. a 62. Táborský, 90. Čavoš – 5. Čáp. ŽK: Mastík, Langr (oba CHR)
Rozhodčí: Hrubeš - Flimmel, Vlček
Sestava Dynama: Staněk – Kladrubský, Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (90. Wermke), Grajciar (77. Havelka), Provod (88. Brandner) – Táborský.
Sestava Chrudimi: Mrázek – Řezníček, Vencl, Krčál, Mastík – Langr – Dostálek, Ujec (80. Froněk), Čáp (89. Rybička), Hlavsa – Sulík (71. Kraják).

Vstupenky

Fanoušci, kteří přišli na víkendové utkání s Karvinou a předloží před úterním utkáním s Chrudimí u vstupu na stadion svou vstupenku právě ze sobotního ligového utkání, budou mít vstup na pohárový duel zdarma. Volný vstup na zápas získají i lidé, kteří na portálu TicketLive.cz vyplní číslo vstupenky z utkání proti Karviné.

V rámci speciální ligové akce Víkend otců se na úterní utkání dostanou zdarma také děti do patnácti let. Ti před utkáním s Chrudimí obdrží na pokladnách volnou vstupenku a následně budou vpuštěni na stadion. Na první domácí pohárový zápas tohoto ročníku se zdarma dostanou také permanentkáři. Fanoušci, kteří si již zakoupili vstupenku na utkání s Chrudimí, chtěli by ale zpětně využít některou z těchto možností, ať se ozvou na email recepce@dynamocb.cz.

Utkání 3. kola MOL Cupu mezi Dynamem a Chrudimí bude na programu v úterý v 17:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.