České Budějovice v sobotu porazily na Střeleckém ostrově Jablonec, na vítězství ale během následujícího víkendu navazovat nebudou. Podobně jako ostatní týmy čeká Dynamo reprezentační pauza. Přesto však svěřenci trenérů Nikla a Zápotočného na hřiště vyběhnou. Zítra v 11 hodin je totiž čeká přípravný zápas s lineckým LASKem.

Dynamo v průběhu reprezentační přestávky rozhodně zahálet nebude. Pauzy využije hned zítra k přípravnému zápasu na půdě LASKu Linz. S rakouským celkem, který se v současné době pohybuje na třetím místě rakouské nejvyšší soutěže. LASK získal v šesti zápasech 11 bodů, třikrát vyhrál, dvakrát remizoval a jednou prohrál. A navíc se může těšit také na základní skupinu Evropské ligy, kam postoupil přes fotbalisty Zrinjski, klubu z Bosny a Hercegoviny. Za pár týdnů přijede na stadion ve městě na Dunaji anglický Liverpool, francouzské Toulouse a belgický Union SG.

Ještě předtím ale LASK vyzve v souboji Dynamo. Podobně jako ve druhé polovině března letošního roku, kdy zvítězil v Paschingu 3:2. Dvakrát se tehdy prosadil Moses Usor, jednou udeřil Flecker a za Jihočechy se prosadili Nicolas Penner a Jakub Matoušek. Kromě Usora pojí LASK s Českou republikou například i Maksym Talovjerov, který dříve působil v českobudějovickém Dynamu. Oba kluby, které od sebe dělí zhruba 1,5 hodiny cesty autem, změří síly zítra v 11 hodin v Paschingu.