Téměř dvouměsíční přestávka je u konce a už o nadcházejícím víkendu se znovu rozjede ligový kolotoč. Na jih Čech dorazí ostravský Baník. Utkání 20. kola FORTUNA:LIGY je na programu tuto sobotu od 15:00.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FC Baník Ostrava
www.fcb.cz
16. místo (11 bodů)
Umístění v tabulce
6. místo (27 bodů)
15:41
Skóre
27:20
Jakub Hora (3)
Nejlepší střelci
Abdullahi Tanko (7)
Alli, Ondrášek, Adediran (3)
Nejvíce asistencí
Boula, Klíma, Kubala (3)
Dynamo - Bohemians 0:0
Poslední ligový zápas
Baník – Slavia 2:3
RPPPP
Forma
PVPPV

FC Baník Ostrava

Fotbalisté ze Slezska do jarní fáze vstoupí ze šestého místa ligové tabulky, když po osmnácti odehraných zápasech na svém kontě mají 27 bodů, tedy stejně, jako Mladá Boleslav, která má ale o zápas více. Kompletní počet odehraných duelů náš sobotní soupeř bude mít v úterý, neboť se v dohrávce 17. kola na domácím hřišti utká s plzeňskou Viktorií. Z posledních pěti utkání svěřenci trenéra Pavla Hapala třikrát vyhráli a dvakrát prohráli. Nejprve zvítězili 1:0 v Karviné, o týden později ale stejným výsledkem doma padli s vedoucí Spartou. Branku nevstřelili ani na hřišti Slovácka, kde podlehli 2:0. V posledních dvou podzimních zápasech Ostravy se fanoušci nenudili, protože oba dva zápasy skončily poměrem 3:2. V jednom případě tímto výsledkem zvítězil Baník na půdě Hradce, v tom druhém padl oslabený po vyloučení Abdullahiho Tanka, jenž tedy k dispozici pro utkání s Dynamem nebude, s pražskou Slavií.

V zimní přípravě Baník ovšem ani jednou neprohrál. Nejprve ostravští fotbalisté uhráli bezgólovou remízu s druholigovým Vyškovem, následně ale porazili Oboloň-Brovar Kyjev, Lublaň, Levski Sofia a kyjevské Dynamo. Generálku pak náš sobotní soupeř sehrál s druhým celkem černohorské nejvyšší soutěže, kterým je Dečić Tuzi a utkání skončilo smírně 1:1.

Do Baníku v zimě přišli křídelník Matúš Rusnák a útočník Quadri Adediran, kterého fanoušci Českých Budějovic dobře znají. Z kádru naopak odešli Filip Kaloč, který zamířil do druhé nejvyšší německé soutěže, Ladislav Almási a Matej Madleňák, který by měl v příštím týdnu posílit právě náš celek, se kterým už od úterý tohoto týdne trénuje.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 26.8. 2023):
FC Baník Ostrava – SK Dynamo ČB 2:0 (0:0)
Góly: 64. a 73. Tanko
ŽK: Juroška, Ewerton, Frydrych – Čmelík
Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Vodrážka – Zelinka (video)
Sestava Baníku: Letáček – Blažek (C) (70. Ndefe), Frydrych, Pojezný – J. Juroška (63. Buchta), Tetour (63. Šín), Boula (46. Rigo), Kpozo – Kubala, Almási (46. Tanko), Ewerton.
Sestava Dynama: Janáček – Broukal, L. Havel (C), Králik, Trummer – J. Hora I (71. P. Hellebrand), Čermák, Suchan (71. Skalák) – Čmelík (60. Osmančík), Ondrášek (77. V. Hora), Adediran (60. Alli).

! Informace pro fanoušky !

Parkoviště za tribunou Východ bude v sobotu z části uzavřené, proto prosím na pokyn Policie ČR využívejte jiných parkovacích ploch.

Vstupenky

Fanoušci, kteří si ještě na sobotní utkání nezakoupili vstupenku, si jí mohou pořídit na tomto odkazu. Přijďte naše kluky v prvním jarním zápase tohoto roku podpořit!