České Budějovice ve 4. kole skupiny o záchranu přivítají Jablonec, který má po uplynulém kole jistotu záchrany. Utkání mezi Dynamem a Jabloncem o veledůležité body do tabulky začíná v neděli v 17 hodin na Střeleckém ostrově.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FK Jablonec
www.fkjablonec.cz
15. místo (28 bodů)
Postavení v tabulce
11. místo (37 bodů)
39:67
Skóre
42:48
Jan Suchan (7)
Nejlepší střelci
Jan Chramosta (7)
Wale Musa Alli (6)
Nejvíce asistencí
Matěj Polidar (6)
Zlín – Dynamo 1:1 (0:0)
Poslední zápas
Jablonec – Pardubice 3:0 (0:0)
RPVRR
Forma
VRVRR

FK Jablonec

Jablonečtí fotbalisté potřetí v řadě figurují ve skupině o udržení, což je pro tým, jenž má ambice hrát o pohárové příčky, málo. Předloni Jablonec po základní části FORTUNA:LIGY skončil na 13. příčce, loni se umístil 11., kam ho na poslední chvíli odsunul náš tým a letos mu po třiceti kolech náležela příčka 12.

Do nadstavby Severočeši vstoupili vítezstvím po bláznivém závěru v duelu s Karvinou. Ještě v 89. minutě právě karvinští fotbalisté vedli, Jablonec ale v nastavení vstřelil dvě branky a zvítězil 3:2. Ve druhém nadstavbovém utkání si připsal bod za remízu 1:1 na půdě Bohemians. Ve třetím klání ligové nadstavby náš nedělní soupeř na svém stadionu přivítal Pardubice, které porazil rozdílem třídy 3:0 a definitivně si zajistil setrvání v lize i pro příští sezonu. Látalovi svěřenci jsou tak před utkáním v Budějovicích v dobrém rozpoložení.

Nejlepším střelcem týmu z pod Ještědu je osmigólový Jan Chramosta, nejvíce gólových přihrávek má pak Matěj Polidar. Svým spoluhráčům v probíhající sezoně nahrál na šest branek.

Vzájemná bilance

S jabloneckým mančaftem jsme se utkali už čtyřiačtyřicetkrát, z toho jsme patnáct zápasů vyhráli, devětkrát se oba celky rozešly smírně a dvacetkrát zvítězil Jablonec. Poslední vzájemné utkání mezi Dynamem a Jabloncem skončil výrazně lépe pro Severočechy, ti náš tým v půlce února na svém hřišti porazili 5:2. Zítra však Jablonec hraje na Střeleckém ostrově, kde v posledních třech ligových utkáních s naším celkem padl.