Do Českých Budějovic v rámci 24. kola FORTUNA:LIGY dorazí zlínští Ševci. V nedělním zápase, které startuje v 15:00, půjde o velmi důležité body do ligové tabulky. Oba týmy se totiž nacházejí na barážových pozicích a rozdíl mezi nimi je pouhý bod. Utkání také přinese jednu zajímavost. Proti sobě se postaví otec versus syn. Patrik Hellebrand, záložník v barvách Jihočechů, proti Aleši Hellebrandovi, jenž dělá ve Zlíně asistenta trenéra Bronislavu Červenkovi. „V tomto směru to pro mě bude určitě speciální zápas, ale hraji za Dynamo a chci za každou cenu vyhrát. Čeká nás důležité utkání a já chci, abychom z něj vytěžili tři body,“ říká českobudějovický středopolař Patrik Hellebrand.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FC Zlín
www.fctrinityzlin.cz
15. místo (17 bodů)
Umístění v tabulce
14. místo (18 bodů)
23:50
Skóre
26:50
Zdeněk Ondrášek,
Wale Musa Alli (3)
Nejlepší střelci
Vukadin Vukadinovič (4)
Wale Musa Alli (3)
Nejvíce asistencí
Vukadin Vukadinovič,
Antonín Fantiš (4)
Mladá Boleslav – Dynamo 3:1
Poslední ligový zápas
Zlín – Baník 0:1
PVPVR
Forma
PPVRP

FC Zlín

Zlínští fotbalisté na jaře za sebou mají už šest odehraných soutěžních zápasů, tedy o dva více než Dynamo. Nejprve svěřenci trenéra Bronislava Červenky padli o jeden gól v Teplicích, poté si v dohrávce 17. kola z podzimu připsali cenný bod za remízu s pražskou Slavií, následně v derby na domácí půdě svalili oslabené Slovácko a připsali si první a doposud jediné jarní tři body. Poslední dva ligové duely fotbalisté ze Zlína prohráli, nejprve po prohře 0:3 neuspěli na hřišti Plzně a o uplynulém víkendu opět nevstřelili ani branku a na zlínské Letné tak Baníku Ostrava 0:1 podlehli.

Žlutomodří ovšem hrají na dvou bitevních polích. Kromě účasti ve FORTUNA:LIZE jsou stále ve hře také v MOL Cupu, kde se Červenkovi svěřenci po výhře v prodloužení nad Libercem dostali až mezi čtyři nejlepší celky letošního ročníku. V semifinále Zlín pojede na půdu vítěze zápasu Jablonec/Plzeň. Co se týče postavení v ligové tabulce, tam se Ševci nacházejí na čtrnácté příčce s osmnácti body. Jsou na tom tedy o jedno místo v tabulce a o jeden bod lépe než českobudějovické Dynamo.

Hráčem s nejvíce starty ve zlínském dresu v probíhajícím ligovém ročník je srbský křídelník Vukadin Vukadinovič, jenž naskočil do všech třiadvaceti zápasů. Hned v závěsu za ním je s dvaadvaceti starty záložník Jakub Janetzký. Nejlepším střelcem našeho nedělního soupeře je se čtyřmi góly Vukadin Vukadinovič, který má stejně jako Antonín Fantiš také stejný počet asistencí a oba jsou tak nejlepšími asistenty svého týmu.

Vzájemná bilance

Mezi Českými Budějovicemi a Zlínem se doposud odehrálo 27 ligových vzájemných zápasů, ve kterých mají o trochu lepší bilanci fotbalisté ze Zlína. Ti zvítězili desetkrát, zatímco Jihočeši mají na svém kontě pouze o jednu výhru méně. Osmkrát pak utkání mezi těmito dvěma celky skončilo nerozhodně.

Vstupenky

Ti z vás, kteří si ještě na nedělní důležité utkání proti Zlínu nekoupili vstupenku, si ji mohou zakoupit na tomto odkazu. Přijďte náš tým podpořit a dohnat ho za třetí jarní domácí výhrou v řadě!