Hradec Králové čeká v sobotu fotbalový svátek, na slavnostní otevření se chystá nově zrekonstruovaný stadion s názvem Malšovická aréna. A bude u toho také Dynamo, které odehraje s Votroky v novém svatostánku premiérový zápas. Kdy se České Budějovice představily v Hradci naposledy? Psal se 3. květen 2019.

Na místě bývalého Všesportovního stadionu v Hradci Králové vyrostla nová aréna. Stavěla se od března 2021 a v současné době byla uznána způsobilou pro návrat ligového fotbalu. Votroci už tak nebudou muset využívat azyl, jak tomu bylo v předešlých sezonách, a chystá se na návrat domů. První zápas bude na programu v sobotu 3. srpna proti Dynamu. Souboj obou celků Malšovickou arénu otevře.

V Hradci Králové se Dynamo představilo naposledy 3. května roku 2019. Před čtyřmi lety se hrálo přímo v tomto krajském městě, na místě, kde stál Všesportovní stadion a kde stojí i Malšovická aréna, v rámci 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. O osudu bitvy rozhodl jediným gólem ve 41. minutě Filip Zorvan a všechny tři body tak brali domácí fotbalisté. Ani porážka však tehdy Dynamo nezastavila na cestě k postupu zpět do první ligy.

Poslední utkání Dynama v Hradci Králové (F:NL, 26. kolo) – 3.5.2023:
FC Hradec Králové – SK Dynamo ČB 1:0 (1:0)
Gól: 41. Zorvan. ŽK: Leibl, Pokorný – Novák, Grajciar, Ledecký, Javorek. Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Šimáček.
Sestava Hradce: Ottmar (C) – Kopečný, Pokorný, Martinec, Leibl (75. Durdević) – Jukl – Vlkanova, Kateřiňák, Zorvan (87. Kvída), Urma – Šípek (89. Firbacher).
Sestava Dynama: Staněk – Kladrubský (C), Havel, Novák, Helešic (67. Mršić) – Čavoš, Javorek (61. Táborský) – Brandner (74. Wermke), Grajciar, Provod – Ledecký.

Dynamo se vypraví po několikaleté odmlce, kdy se s Votroky vždy potkávalo pouze v azylu v Mladé Boleslavi, do Hradce Králové znovu. Premiérový zápas v nové aréně odehraje se současně dvanáctým týmem FORTUNA:LIGY v sobotu 5. srpna od 18 hodin.