České Budějovice na úvod nadstavbové části doma přivítají vršovické Klokany, kteří po základní části FORTUNA:LIGY skončili na jedenáctém místě s pětatřiceti body. Utkání 1. kola skupiny o záchranu mezi jihočeským Dynamem a pražskými Bohemians začne v sobotu od 15 hodin na Střeleckém ostrově.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

1. Bohemians Praha 1905
www.bohemians.cz
16. místo (24 bodů)
Umístění v tabulce
11. místo (35 bodů)
34:62
Skóre
29:40
Jan Suchan (7)
Nejlepší střelci
Erik Prekop (6)
Wale Musa Alli (5)
Nejvíce asistencí
Jan Kovařík (7)
Dynamo – 1. FC Slovácko 2:2
Poslední ligový zápas
Bohemians Praha 1905 – Pardubice 2:1
RRVRP
Forma
VRPPV

Bohemians Praha 1905

Fotbalisté Bohemians po základní části FORTUNA:LIGY skončily na 11. příčce, která je poslala do skupiny o záchranu. Klokani na svém kontě mají 35 bodů, tudíž na předposlední a poslední místo mají deset, respektive jedenáct bodů náskok. Na 12. Jablonec pak Veselého svěřenci mají pětibodový polštář. Zelenobílí z posledních dvou duelů získali čtyři body, nejprve si v deseti lidech odvezli cenný bod za remízu v Karviné a o týden později na svém stadionu v Ďolíčku porazili tým z Pardubic.

Hráči s nejvíce starty v dresu Bohemians v probíhající sezoně jsou obránci Lukáš Hůlka a Matěj Hybš, ti v základní části FORTUNA:LIGY nenaskočili pouze do jednoho utkání. Hned v závěsu je za nimi útočník Erik Prekop. Ten je se šesti góly také nejlepším střelcem týmu z Vršovic. Nejlepším asistentem je pak záložník Jan Kovařík, jenž svým spoluhráčům nahrál na sedm branek.

Vzájemná bilance

Dynamu se na tým z hlavního města v posledních zápasech daří, neboť ani jedno z posledních pěti utkání neprohrálo. Čtyřikrát se Jihočeši radovali z vítězství a poslední vzájemné klání mezi těmito celky skončilo v Ďolíčku bezbrankovou remízou.

Změny v kádru

V týdnu se k týmu Českých Budějovic jako konzultant připojil bývalý gólman Dynama, kterým je Pavel Kučera. Zdeněk Křížek, jenž měl doteď včetně gólmanů A-týmu na starosti také brankáře v akademii, tak bude mít více prostoru na práci s brankáři právě u českobudějovické mládeže. Do B-týmu se pak vrátili Tomáš Hák s Martinem Práškem a k následujícím utkáním trenéru Žmolíkovi budou k dispozici také Alen Dejanović a Martin Sladký.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 16.12. 2023):
Bohemians Praha 1905 – SK Dynamo ČB 0:0 (0:0)
ŽK: Kadlec – Čermák, Musa Alli
Rozhodčí: Hocek – Kubr, Leška
Sestava Slovácka: Jedlička – M. Dostál (C), Ad. Kadlec (87. Köstl), Vondra, Hybš – Hůlka, R. Hrubý (46. Mužík) – Beran (57. Jánoš), Prekop (46. M. Kozák), Hála (73. Kovařík) – Puškáč.
Sestava Dynama: Janáček – Nikl, Králik, Čoudek, Sladký – Čermák (87. L. Havel), Suchan – P. Hellebrand – Šigut (41. Alli), Ondrášek (C) (58. Adediran), Osmančík (46. V. Hora).

Vstupenky

Dynamáci, ti z Vás, kteří ještě na utkání s pražskými Bohemians nemáte vstupenku, si ji můžete pořídit na tomto odkazu. Přijďte nás v prvním kole ve skupině o udržení podpořit!