Českobudějovickému Dynamu se podařilo dotáhnout staronovou posilu. Po třech letech se zpět na jih Čech vrací Ubong Ekpai. Nigerijský křídelník podepsal s týmem ze Střeleckého ostrova roční smlouvu.

Ubong Ekpai má s angažmá v České republice bohaté zkušenosti. Poprvé se do Česka dostal nigerijský křídelník v roce 2016, kdy se přesunul z Maccabi Haifa do Slovanu Liberec. Pod Ještěděm odehrál Ekpai šestnáct duelů, zahrál si i skupinu Evropské ligy pod vedením Jindřicha Trpišovského. Následně se Nigerijec posunul na Moravu, konkrétně do Zlína, jenž v té době posiloval svůj tým také právě díky vidině evropských pohárů. Právě ve Zlíně prožil Ekpai své nejvydařenější období, když vsítil sedm branek a vybojoval si tak přestup do plzeňské Viktorie.

Na západě Čech si Ekpai okusil i to, jaké je to zahrát si Ligu mistrů, nastoupil například i na hřišti slavného Realu Madrid. Právě v Plzni si však Ekpai prožil i dlouhodobější zranění, po kterém zamířil právě i do Dynama, kde doposud působil ve dvou etapách. Černobílém dresu odehrál dohromady patnáct duelů. Teď věří, že spoustu dalších přidá v tomto ročníku.

„Rozhodně jsem rád, že se to povedlo. Je to velice zkušený hráč, který zná českou ligu, což je velká výhoda. Já si ho osobně pamatuji ze Slavie Praha, kde hrál velice dobře. Je to hráč, který je rychlostně založen, je tahový. Slibujeme si od něj, že se zlepší naše produktivita. Je to kluk, který je velice komunikativní, což se mi na něm líbí, zapadl ihned do týmu. Mám i takový dojem, že si váží šance, kterou jsme mu dali. Doufám, že naše očekávaní naplní. Během toho týdne, co je tu s námi, tak na mě působil opravdu velice dobře,“ okomentoval příchod nové posily trenér František Straka.

„Je to skvělý pocit, jsem rád, že jsme se domluvili. V klubu jsem působil již dříve a znám ho roky. Těším se na novou výzvu,“ byl rád po opětovném návratu na jih Čech Ubong Ekpai.

Vítej zpátky, Ubongu, ať se ti na jihu Čech daří!