Českobudějovický útočník Tomáš Zajíc po roce a půl opouští Dynamo. Po dohodě s vedením Jihočechů a svým agentem míří na půlroční hostování do druholigového Vyškova.

Do jihočeské metropole sedmadvacetiletý ofenzivní fotbalista přišel v létě 2022 z polské Zaglebie Lubin, kde v 10 utkáních vstřelil 2 branky a zapsal 1 asistenci. Ve své první sezoně za České Budějovice naskočil do 21 ligových duelů a 5 pohárových duelů, ve kterých vstřelil 6 branek a stal se tak nejlepším střelcem MOL Cupu.

Poté rodáka z Kyjova výrazně zbrzdilo vážné zranění třísel, kvůli kterému na přelomu loňského léta a podzimu musel podstoupit operaci. Na jaře aktuálního kalendářního roku se však začal opět připravovat s týmem a postupně šel do plné zátěže, díky čemuž si k jednomu podzimnímu startu připsal ještě také dva jarní v dresu A-týmu.

Nyní Tomáš Zajíc odchází na půlroční hostování do druholigového týmu, který se v posledních dvou sezonách umístil v těch nejvyšších patrech a v baráži o první ligu jen těsně neuspěl. Jihomoravský celek bude mít v nadcházející sezoně opět ty nejvyšší ambice, ke kterým by jim měl náš kmenový fotbalista nosící sedmnáctku na zádech pomoci.

,,Dohodli jsme se Tomášem i jeho agentem na uvolnění do Vyškova, u něhož věřím, že opět bude ve F:NL hrát o ty nejvyšší příčky. V tuto chvíli vnímáme, že hostování pro Tomáše bude tou nejlepší variantou. Je to skvělý fotbalista, který už dal ve své kariéře spoustu gólů a má pověst střelce. Věřím, že se mu ve Vyškově bude dařit a nasází tam během toho půlroku nějaké góly,“ uvedl sportovní ředitel Českých Budějovic Milan Čadek.