Sám měl dvě dobré příležitosti, ale stejně jako jeho spoluhráčům, ani jemu se nepodařilo vstřelit branku. Prohru s Teplicemi hodnotil po zápase záložník Marcel Čermák.

Čermi, jak bys zhodnotil dnešní utkání?
Myslím, že prvních pět minut jsme to nebyli my, rozkoukávali jsme se, zaspali jsme začátek. Mrzí mě, že jsme dostali vlastně totožný gól jako v Liberci. Po tomhle gólu jsme se ale semkli, jeli jsme naplno až do úplného konce, chybí nám ale vstřelený gól. Věřím, že kdybychom ho dali, tak se to protrhne a zvítězíme. To je ale kdyby, na to se ve fotbale nehraje. Já ale věřím naší cestě, myslím, že z ní neustoupíme. Zase jsme si ukázali, že fotbal hrát umíme, že umíme přetlačit kohokoliv.

Ty sám jsi měl dneska dvě gólovky, proč to tam tobě ani nikomu ze spoluhráčů dneska nespadlo?
Myslím si, že nám chyběl klid v zakončení, to nás dneska srazilo. Myslím ale, že každým tréninkem se zlepšujeme a posouváme, na týmu je to cítit. Nic nevzdáváme, věříme naší cestě a tomu, že se to brzy zlomí.

Která šance byla dnes nejblíž gólu?
Co se týče mojí šance, když jsem běžel sám a míč mi skákal před Grigarem, tak jsem chtěl balon pravou nohou jenom tečovat, aby šel vedle brankáře. Bohužel jsem to ale trefil placírou a míč se stočil ven. Šancí jsme měli vážně hodně, například dorážka Skaliho, která skončila Grigarovi pod bokem, Suchan měl zblokovanou střelu z dobré pozice, těch šancí bylo mnoho. Myslím, že nám dneska chybělo trochu toho fotbalového štěstíčka, prohrát jsme si dnes nezasloužili.

Jaká je teď v týmu atmosféra?
Vzhledem k našim výsledkům nemůže být teď atmosféra ideální. Náš tým je ale uvnitř velmi silný, stojíme jeden za druhým, myslím, že v týmovosti u nás problém určitě není. Výsledky teď nemáme, ale naději neztrácíme, makáme o to víc, abychom to už zlomili. Věřím, že se nám to už brzo povede otočit a naše cesta se ukáže jako správná.

Pokusíte se střelecké trápení ukončit ve čtvrtek v poháru s Jabloncem?
Rozhodně. Jednou to přijít musí. Určitě chceme postoupit a ukázat i výsledkovou tvář týmu, ne pouze tu herní. Ve čtvrtek se o to půjdeme poprat.

Případný úspěch by nám mohl zvednout sebevědomí, že?
Rozhodně, myslím si, že sebevědomí teď hraje v naší hře velkou roli. Potřebujeme zachovat klid ve vápně, zvolit správnou přihrávku, správný způsob zakončení. Myslím si, že i v obraně jsme se zlepšili, mezihra nám funguje, potřebujeme to ale přetavit ve výsledky.

V závěru dnes nastoupil Tuguldur Gantogtokh, jak ho zatím vnímáš?
Slyšel jsem o něm, že je hodně nadaný, že dává spoustu gólů. Je to rychlostní a silový typ útočníka. Zatím ho neznám tolik, ale myslím, že má velké předpoklady. Je jenom dobře, že se propojuje akademie Dynama s A-týmem a že dostávají šanci mladí hráči. Na trénincích je vidět, že hráči jako Vojta Hora, Ondra Čoudek, Colin Andrew a další mají obrovský hlad a chtějí se prosadit. Myslím, že zanedlouho by se jim to mohlo podařit a můžou nám hodně pomoci.