České Budějovice se ve 2. kole skupiny o záchranu představí v pardubické CFIG Areně, kde Jihočeši hráli poměrně nedávno, když se tam představili v rámci 27. kola FORTUNA:LIGY. Tehdy utkání skončilo nerozhodně 1:1. Postavení v tabulce se u domácího celku nezměnilo, do nedělního duelu půjde stejně jako před pěti týdny z 13. příčky. Za to Dynamo poskočilo o dvě místa vpřed a od posledního vzájemného zápasu s Východočechy získalo devět bodů. Další utkání v Pardubicích odstartuje v neděli v 15 hodin.

Statistiky


FK Pardubice
www.fkpardubice.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
13. místo (31 bodů)
Postavení v tabulce
14. místo (27 bodů)
31:42
Skóre
36:63
Tomáš Zlatohlávek (7)
Nejlepší střelci
Jan Suchan (7)
Vojtěch Patrák (5)
Nejvíce asistencí
Wale Musa Alli (6)
Pardubice – Zlín 2:0 (1:0)
Poslední zápas
Dynamo – Bohemians 2:1 (1:1)
VPPRR
Forma
VRRVR

FK Pardubice

Fotbalisté Pardubic do ligové nadstavby vstupovali ze 13. místa a stejná příčka jim náleží také po prvním odehraném kole ve skupině o záchranu. Pardubičtí o uplynulém víkendu na svém stadionu přivítali Zlín, který na východě Čech padl 0:2. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče od posledního utkání s Českými Budějovicemi odehráli čtyři duely, ve kterých si připsali jednu remízu, dvě prohry a jedno vítězství v již zmiňovaném klání se Zlínem.

Našemu nedělnímu soupeři v tabulce k 13. místu náleží také 31 bodů, Dynamo na místě 14. jich má 27. Oba celky hrají o důležité body do ligové tabulky, neboť do konce ligové soutěže zbývají poslední čtyři kola a jak České Budějovice, tak Pardubice hrají o ligovou záchranu. Nejlepším střelcem červenobílých je sedmigólový Tomáš Zlatohlávek, nejlepším asistentem pak s pěti asistencemi je Vojtěch Patrák.

Vzájemná bilance

Jihočeši se s Pardubicemi utkali osmkrát a prohráli pouze jediný zápas. Pětkrát se pak černobílí radovali z výhry a dvakrát utkání skončilo nerozhodně.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 7.4. 2024):
FK Pardubice – SK Dynamo ČB 1:1 (1:0)
Góly: 5. Surzyn – 80. Ondrášek
ŽK: Surzyn, Solil, Černý – Králik, Králik, Tranziska
Rozhodčí: Radina – Hurych, Dohnálek
Sestava Pardubic: Kinský – Mareš, Kukučka, Ortíz, Surzyn – Solil (53. Vacek), Icha, Hlavatý (C) – Patrák (67. Daněk) – Sychra (83. Tischler), Krobot (67. Černý).
Sestava Dynama: Šípoš – Sladký (46. Lazić), Poulolo, Králik, Madleňák (46. Trummer) – Suchan, Čermák – Šigut (78. Brandner), Skalák (46. Alli), P. Hellebrand – Ondrášek (C) (84. Tranziska).