Pokračujeme v posilování našeho kádru! V podvečerních hodinách se totiž podařilo dotáhnout přesun německého středopolaře Michaela Martina. Čtyřiadvacetiletý hráč pod Černou věž míří na roční hostování.

Michael Martin se narodil v německém Crailsheimu. Již v mládežnických letech okusil Michael několik štací, postupně odehrál zápasy v Aalenu, Heidenheimu či Bochumi. První výraznější kroky v profesionálním fotbale udělala nová českobudějovická akvizice v Riedu. Právě v dresu našeho sobotního soupeře odehrál Martin v sezoně 2022/2023 osmadvacet zápasů a patřil ke stabilním článků.

V únoru letošního roku si německého středopolaře vyhlédl švédský Sirius hrající nejvyšší soutěž. Martin v celku ze Skandinávie nastoupil ke čtyřem duelů, teď okusí českou ligu v rámci jednoročního hostování pod Černou vězí.

„Michaela jsme měli vyhlídnutého delší dobu. Věřím, že jeho příchod nebyl lehký zrealizovat, o to více jsem rád, že se to povedlo a bude tu s námi. Jsem si jistý, že nám má co nabídnout,“ reaguje spokojeně na další novou akvizici v kádru kouč Jiří Lerch.

„Jsem opravdu rád, že jsem tady a nemůžu se dočkat, až poznám svůj nový tým. Už se moc těším na první zápas. S Dynamem jsem v kontaktu od doby, kdy jsem byl v Rakousku a nyní se naskytla příležitost to uskutečnit. Těším se na novou výzvu,“ nechal se slyšet Michael po podpisu smlouvy.

„Česká liga je velmi kvalitní soutěž, hrají se zde opravdu zajímavé a velké souboje. Už se těším, až to okusím na vlastní kůži,“ zakončuje českobudějovická posila.

Vítej v Dynamu, Michaeli!