Po týdnu bez ligového fotbalu se Dynamo vrací do rytmu víkendových utkání výjezdem do Olomouce. V sobotu od 15:00 odstartuje na Andrově stadiónu utkání 8. kola FORTUNA:LIGY, Dynamo se bude pokoušet obrat o body rozjetou Sigmu. Ta je po dosavadních pěti výhrách ze sedmi zápasů na pro ni skvělém třetím místě tabulky.

Statistiky


SK Sigma Olomouc
www.sigmafotbal.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
3. místo (15 bodů)
Umístění v tabulce
13. místo (6 bodů)
13:7
Skóre
10:20
Juliš (4)
Nejlepší střelci
Hora J. (3)
Pospíšil, Chvátal (2)
Nejvíce asistencí
Ondrášek (2)
Hradec – Sigma 1:3
Poslední ligový zápas
Dynamo – Jablonec 2:1
VVPVV
Forma
VPVPP

Sigma rozjela sezonu na výbornou

Olomoucká Sigma zažila poměrně vydařenou loňskou sezonu, ve které se po 30 kolech nacházela na šestém místě a probojovala se tak do skupiny o titul. Zde si v pěti utkáních nevedla úplně špatně, porazila Plzeň a Bohemku a remizovala na Slovácku. Ani tak se ale tabulkou neposunula a zůstala na šestém místě i po konci nadstavby. Loňskou kometou Sigmy byl Mojmír Chytil, který nasázel 12 ligových branek a už během minulého ročníku se probojoval i do reprezentačního áčka.

Po konci sezony Chytil přestoupil do Slavie, odešli také brankář Fendrich, obránce Poulolo, záložník Greššák a útočník Vaněček. Hostování skončilo Janu Fortelnému. Klub ale mimo jiné posílil o Lukáše Juliše, který do staronového působiště zapadl velmi rychle a po sedmi kolech je se čtyřmi vstřelenými góly nejlepším střelcem Sigmy. Mimo Juliše přišel na Hanou ještě nigerijský útočník Muritala a obránci Křišťál s Matysem.

Začátek sezony Sigmě vyšel na jedničku, tým svými výkony táhne zejména Jan Vodháněl se zmíněným Julišem. V obraně předvádí spolehlivé výkony trio Chvátal, Zmrzlý, Beneš. Mimo Spartu a Plzeň zatím Sigma všechny své letošní soupeře porazila. Naposledy si poradila před reprezentační pauzou ve venkovním zápase s Hradcem Králové, kde i přes první obdržený gól nakonec utkání otočila a po gólech Zmrzlého, Vodháněla a Juliše zvítězila 3:1.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 23. kolo, 11.3.2023):
SK Sigma Olomouc – SK Dynamo ČB 3:0 (0:0)
Góly: 59. Vodháněl, 63. Vodháněl, 70. Růsek. ŽK: Sláma, Ventúra, Ola – Hora J. ČK: 55. Čmelík. Rozhodčí: Radina – Mokrusch, Kotík.
Sestava Sigmy: Stoppen – Beneš (18. Greššák), Pokorný, Sláma (74. Zmrzlý) – Breite (C), Zorvan (46. Zifčák), Ventúra, Pospíšil – Navrátil, Vodháněl (74. Přichystal) – Růsek (84. Ola).
Sestava Dynama: Šípoš – Sladký, Havel (C), Broukal – Hora, Čavoš, Adediran (78. Penner), Skovajsa (68. Matoušek) – Čermák (46. Hellebrand) – Zajíc (46. Čmelík), Potočný (78. Škoda).

Utkání 8. kola FORTUNA:LIGY mezi Sigmou Olomouc a Dynamem bude na programu v sobotu od 15 hodin na Andrově Stadiónu a vy ho můžete zde sledovat v online reportáži.