Hráč našeho staršího dorostu, sedmnáctiletý Petr Zíka, byl v anketě o nejúspěšnějšího sportovce Jihočeského kraje oceněn jako Objev roku 2023!

Tradiční a prestižní anketa je pořádána Jihočeským krajem ve spolupráci s Deníkem a krajskou organizací České unie sportu. Jednou z vyhlašovaných kategorií je i objev roku do 18 let a právě tuto kategorii Petr Zíka ovládl.

Petr Zíka je hráčem Dynama U19, v celostátní dorostenecké lize poprvé nastoupil už před dvěma sezonami, v dubnu 2022. V minulém ročníku i v aktuální sezoně je již plnohodnotným hráčem tohoto výběru a patří mezi tahouny mužstva. V aktuálním ročníku dorostenecké ligy nastoupil do 13 utkání a připsal si 5 branek.

Oceněný Dynamák už navíc stihl nakouknout i do starších kategorií - už v závěru loňské sezony se poprvé dostal do zápasové nominace A-týmu v nadstavbovém dvojutkání se Slovanem Liberec. Prvního startu mezi dospělými se dočkal o měsíc později, když naskočil do 30. kola ČFL za dynamácký B-tým a během 45 minut ihned zaznamenal gól a asistenci.

V podzimní části aktuální sezony si Petr Zíka ve svých sedmnácti letech připsal i první soutěžní start za A-tým Dynama. V rámci třetího kola MOL Cupu naskočil do druhého poločasu při vítězství 2:0 nad Chrudimí.

Své kvality dokazuje nadějný záložník i na mezinárodní úrovni, postupně totiž prošel reprezentací ČR do 16 a 17 let a aktuálně je členem reprezentačního výběru do 18 let.

Zíkyč, gratulujeme k zaslouženému ocenění, jsme na tebe pyšní!

Akentu Objev roku Jihočeského kraje v minulých letech vyhrál například také tehdejší hráč Dynama Mikuláš Jáša či v loňském ročníku aktuální člen A-týmu Ondřej Čoudek.

Fujdiar uveden do Síně slávy

Během slavnostního večera byl do sportovní síně slávy Jihočeského kraje uveden fotbalista Ladislav Fujdiar, bývalý útočník našeho klubu. Člen klubové Síně slávy, se 191 starty v první lize rekordman klubu, s 37 prvoligovými góly druhý nejlepší střelec v klubové historii. V roce 1997 se stal jihočeským Sportovcem roku. V Dynamu strávil dvanáct sezon, dvakrát pomohl k postupu do první ligy. Při hostování v Baníku Ostrava získal bronzovou ligovou medaili. V roce 1996 byl v širší nominaci české reprezentace na mistrovství Evropy, na kterém náš tým později získal stříbrně medaile.

Fudži, i tobě gratulujeme k zaslouženému ocenění