Na podzim se mu střelecky dařilo pouze v MOL Cupu, kde vstřelil tři branky. V lize ovšem ani jednu. Na jaře se Jan Suchan ale v ligových zápasech trefil už sedmkrát, v posledních sedmi utkáních vsítil hned šest branek. Co mu pomohlo k tomu, aby se začal střelecky prosazovat? Jak se mu v Dynamu zatím líbí? To se dočtete níže v rozhovoru.

Honzo, ještě k poslednímu utkání se Slováckem. Necelých 10 minut před koncem jsme byli čtrnáctí, nakonec jsme ale díky výsledku 2:2 skončili na šestnáctém místě. Jak to hodnotíš?
První poločas nám nevyšel tak, jak jsme si představovali. Slovácko dalo dvě tyče a mělo i další šance, mohli jsme prohrávat klidně 3, 4:1. O poločase jsme si řekli, že do druhé půle jdeme zabojovat o tři body. Naštěstí jsme dali rychlý gól na 2:1, pak jsme ale inkasovali. Ty závěry nejsou naše. Když teď vidíme, kde jsme a kde jsme mohli být, tak nás to mrzí dvakrát tolik.

Díky remíze jsme ztratili výhodu hrát v nadstavbě se Zlínem a Karvinou doma, vnímáš to jako komplikaci?
Komplikace to není, pořád to bude jen o nás. Věřím, že máme takovou sílu, že bychom mohli všechno vyhrát a uděláme pro to maximum. Ale samozřejmě by bylo příjemnější hrát, ať už s Karvinou, nebo se Zlínem, tady doma na Střeleckém ostrově.

Na jaře se ti střelecky daří, jak jsi za tohle rád?
Je to fajn. Dlouho mě mrzelo, že mi to tam nepadalo už na podzim, ale naštěstí mi to tam už teď začalo padat. Jsem rád, že tím mohu klukům pomoct. Týmu jsem sem přišel pomoct hlavně těmi góly a jsem rád, že Dynamu mohu splácet důvěru tím, proč mě sem bralo.

V čem vidíš ten největší rozdíl ve tvé výkonnosti? Je to nějaká systémová změna?
Ano, částečně také systémová změna, navíc jsem tu dostal větší volnost dopředu a zároveň také cítím obrovskou důvěru od trenérů. Když ten zápas z mé strany kolikrát třeba není ideální, tak ví a věří, že ten gól můžu dát z okruhu kolem šestnáctky skoro odkudkoliv. Vážím si toho, že mě na hřišti podrží a nechají třeba i v těch méně povedených utkáních.

Jak jsi si za ten necelý rok klub, ale třeba i město, oblíbil?
Mám to tady rád, chodím jsem rád. Všechno mi tady sedlo, kabina je super. Nikdo samozřejmě nechce sestoupit, byla by to obrovská škoda jak pro celé město, tak pro Dynamo. Budu bojovat za to, abychom tu ligu zachránili.

Čeká nás zápas s Klokany, na které se nám daří. Jak proti nim uspět nyní?
Naposledy jsme s nimi uhráli cennou remízu na jejich hřišti. Bude záležet, v jaké sestavě Bohemka nastoupí, ale my budeme i nadále hrát svoji hru, to, co hrajeme celé jaro. Připravíme se na ní, jak nejlépe dovedeme a věříme, že do nadstavby vstoupíme ziskem tří bodů.