Po dvou porážkách v řadě potřebuje Dynamo zabrat a získat další body do ligové tabulky. Naši hráči se o to pokusí v sobotu na zlínské Letné, kde se představí v rámci 10. kola FORTUNA:LIGY. Výkop utkání je v 15 hodin.

Statistiky


FC Zlín
www.fctrinityzlin.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
16. místo (4 body)
Umístění v tabulce
13. místo (6 bodů)
7:24
Skóre
12:24
David Tkáč (2)
Nejlepší střelci
Jakub Hora (3)
Antonín Fantiš (3)
Nejvíce asistencí
Zdeněk Ondrášek (2)
Baník Ostrava – Zlín 5:1
Poslední ligový zápas
Dynamo – Mladá Boleslav 1:2
PPPVP
Forma
PPVPV

O důležité body s neoblíbeným soupeřem

Naše vzájemná bilance se Zlínem není v posledních letech vůbec pozitivní, s moravským soupeřem jsme nevyhráli už šest zápasů v řadě. Loni jsme v domácím utkání remizovali se Zlínem po brankách Havla a Haise 2:2, ve venkovním zápase se pak střelec z prvního utkání stoper Lukáš Havel nechal vyloučit hned v první minutě, což významně ovlivnilo celý zbytek zápasu. Pětigólovou kanonádu Zlína mírnil jedinou brankou Dynama Tomáš Zajíc.

Zlín poslední roky hraje spíše ve spodku ligové tabulky. V posledních dvou ročnících bojoval po základní části ve skupině o udržení, loni se dokonce zachraňoval až v baráži s druholigovým Vyškovem. V součtu barážového dvojzápasu nakonec rozhodoval jediný gól, který vstřelil Youba Dramé a zajistil tak Ševcům prvoligovou příslušnost i pro aktuální ročník.

Ani letos se Zlínu příliš nedaří. Po devíti odehraných kolech má tým na kontě čtyři body za remízu 1:1 se Slovanem Liberec a výhru 2:1 nad Teplicemi a nachází se tak na úplném chvostu ligové tabulky. Lídry týmu jsou obránce Dominik Simerský, který je jediným hráčem ševců s kompletní odehranou minutáží v aktuálním ročníku. Nejproduktivnějšími hráči jsou Antonín Fantiš se třemi asistencemi a Vukadin Vukadinović, který si zatím připsal jeden gól a dvě asistence. Nejlepším střelcem je pak jednadvacetiletý záložník David Tkáč, který patří k jednomu z nejperspektivnějších hráčů našeho sobotního soupeře.

Co se přestupového období týče, oslabil zlínský tým v létě o několik známých jmen. Klub opustil například obránce Procházka, záložníci Hrubý, Čanturišvili či Fillo a útočník Kozák. Zlín naopak posílil například o obránce Tomáše Čelůstku, útočníka Filipa Žáka a v přestup se změnilo hostování Rudolfa Reitera. V závěru přestupního termínu přišel do Zlína na hostování z amerického St. Louise CITY ještě bosenský obránce Selmir Pidro, který má na kontě i dva starty za bosenskou reprezentaci.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 25. kolo, 1.4.2023):
FC Zlín – SK Dynamo ČB 5:1 (2:0)
Góly: 27. Kozák, 43. Balaj, 56. Vukadinovič, 82. Didiba, 90.+3. Kovinič - 78. Zajíc. ŽK: Slončík (Zlín). ČK: 1. Havel (Č. Budějovice). Rozhodčí: Nehasil - Šimáček, L. Matoušek - Kocourek (video).
Sestava Dynama: Šípoš - Sladký (70. Grič), Havel, Králik, Skovajsa (46. Sluka) - P. Hellebrand, Hora, Čermák (80. Penner), Čavoš (4. Broukal) - Škoda (70. Zajíc), Potočný. Trenér: Nikl.
Sestava Zlína: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Čanturišvili - Vukadinovič (87. Fantiš), Hlinka, Didiba (87. Tkáč), Dramé (87. J. Hellebrand) - Balaj (68. Slončík), Kozák (68. Kovinič). Trenér: Vrba.

Utkání 10. kola FORTUNA:LIGY mezi Zlínem a Dynamem bude na programu v sobotu 30. září od 15 hodin na stadionu Letná a vy ho můžete sledovat zde v online reportáži.