Ačkoliv mělo Dynamo v zápase s Teplicemi velikou střeleckou převahu, gól na rozdíl od soupeře nevsítilo. Střelecké impotence litoval na pozápasové tiskové konferenci i trenér Dynama Marek Nikl. Přečtete si jeho pozápasové ohlasy.

Trenére, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Dneska jsme si zápas udělali těžký tím, že jsme brzo inkasovali. Teplicím to pomohlo, mohly se víc soustředit na defenzivu. Na druhou stranu, i my jsme dneska podali herně dobrý výkon, chyběly tomu jen ty vstřelené branky. Šancí jsme měli hodně, kluci dřeli až do konce, za to jim musím poděkovat, protože výkon samotný byl dobrý.

Proč si myslíte, že nám dělá takový problém vstřelit gól?
Bohužel tím, že se nedaří, tak kluci nejsou v zakončení uvolnění a nevolí optimální řešení. Také chybí i malinko štěstí, aby se míč odrazil trochu více v náš prospěch. Mrzí nás, že nám tam teď góly nepadají. V tréninku nemají hráči se střílením branek problém, posledních čtrnáct dní jsme s kluky na trénincích opravdu spokojení. Bohužel, v koncovce nám to teď nevychází, musíme to překonat.

Po dnešních výsledcích jsme se propadli na poslední místo tabulky, jak to vnímáte?
Soutěž je rozehraná, jsme teprve v polovině základní části. Zápasů nás čeká ještě spoustu, určitě vůbec nic nevzdáváme. Jsme připraveni bojovat až do konce.

V závěru dnes nastoupil Tuguldur Gantogtokh, proč jste se rozhodli ho dneska zařadit?
Tugy je velmi zajímavý hráč. Chodíme se na něj dívat v zápasech dorostu, kde je hodně gólový. Líbil se mi i jeho dnešní výkon, měl výborný pohyb, myslím si, že se umí pohybovat ve správných prostorech. Do budoucna by to určitě mohl být zajímavý hráč. Dneska jsme ho povolali, protože máme zraněné útočníky, chtěli jsme kádr doplnit. Myslím si, že vůbec nezklamal.

Plánujete ho zahrnovat i v dalších nominacích A-týmu?
Určitě, máme i další mladé kluky, se kterými jsme připraveni pracovat. Dorost už dohrál podzimní část sezony, takže se někteří hráči budou připojovat k nám, případně do B-týmu. Myslím si, že v těchto hráčích máme velice zajímavou budoucnost.

V B-týmu se střelecky daří Martinu Práškovi, dostane šanci i on?
Určitě je to jeden z těch hráčů, kteří jsou v našem hledáčku. Umí dávat góly a takoví hráči jsou vždy zajímaví.

Ve čtvrtek nás čeká pohárové utkání, jak ho vyhlížíte?
Jednoznačně chceme postoupit, musíme se na zápas připravit. Případný úspěch by mohl posloužit i k tomu, abychom si zpravili chuť po posledních ligových výsledcích.