Českobudějovické Dynamo vítá ve svém týmu další posilu. Na Střelecký ostrov přichází již zkušený, osmadvacetiletý zadák Juraj Kotula. Slovenský obránce podepsal na jihu Čech smlouvu na dva roky.

Juraj Kotula je odchovancem Slovanu Bratislava. V týmu z hlavního města Slovenska prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do seniorského áčka, kde odehrál přes dvacet zápasů a jednou naskočil i do kvalifikace evropských pohárů. Během svého angažmá ve Slovanu Kotula zamířil i na dvě hostování, konkrétně do Senice a Zlatých Moravců. Doposud jediná zahraniční štace byla právě v České republice, v naší nejvyšší soutěži si střihl roční anabázi ve Zbrojovce Brno.

Poté se rozhodl slovenský obránce o návrat zpět na Slovensko, kde dva roky pravidelně nastupoval v dresu Michalovců. Po úspěšném angažmá Kotulu oslovil Ružomberok, ve kterém však strávil pouze jeden ligový ročník, po něm ho oslovila nabídka z jihu Čech.

„Oslovil mě můj agent, že by byla možnost jít do Dynama. S radostí jsem tuhle nabídku přijal. Byl jsem tu přes dva týdny. Zázemí parádní, spolupráce s klukama a trenéry skvělá. Když jsem zjistil, že o mě má klub po zkoušce zájem, tak jsem se více potěšil a jsem rád, že se to dořešilo,“ neskrývá radost z podpisu Kotula.

„Juraj je už zkušeným hráčem, má již odehráno spoustu zápasů. V zápasech, ve kterých během zkoušky nastoupil, nás přesvědčil. Jsme rádi, že to vyšlo a máme ho tu s námi,“ říká na adresu nové akvizice hlavní kouč Jiří Lerch.

Jak již bylo zmíněno, nová posila českobudějovického Dynama si střihla už jeden rok v české nejvyšší soutěži, konkrétně v sezoně 2020/2021 v dresu Zbrojovky Brno. „Myslím si, že česká liga je kvalitnější než slovenská. Jsem moc rád, že mohu udělat krok vpřed. Moc se těším, že se do této soutěže vracím,“ popisuje Kotula. Osmadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant Slovenska zároveň vidí výhodu ve více zkušenostech oproti angažmá na jihu Moravy. „Zbrojovka byla vlastně můj první klub po patnácti letech ve Slovanu. Teď jsem o mnoho připravenější na všechny náležitosti,“ popisuje Kotula.

„S klukama jsem se předtím neznal, ale trvalo to opravdu jen chvilku. Všichni jsou super a nebyl v tomhle problém. Určitě je cítit, že se liga blíží. Začátek máme velmi atraktivní, moc se na to těšíme,“ zakončuje na závěr.

Juraj, vítaj medzi nami!