Gabriel Martinelli z Arsenalu, Khvicha Kvaratskhelia z Neapole, Lamine Yamal z Barcelony a ... Musa Alli z Dynama České Budějovice! To je výběr ze jmen, která se umístila v žebříčku 100 nejlepších mladých driblérů z celého světa, který na základě zápasových dat sestavil server CIES Observatory.

Renomovaný švýcarský server CIES Observatory, který slouží pro prezentování výstupů Mezinárodního centra pro sportovní studia se sídlem v Ženevě pravidelně zveřejňuje různé žebříčky zaměřené na světový fotbal. Jeden z posledních reportů na tomto webu se zaměřil na nejlepší mladé dribléry napříč všemi prvoligovými a vybranými druholigovými soutěžemi světa. V rámci tohoto žebříčku se velmi vysoko umístil také náš nigerijský šikula Wale Musa Alli! Dvaadvacetiletý křídelník se v žebříčku 100 nejlepších dribléru do 23 let umístil na krásném 14. místě!


zdroj: CIES Observatory (www.football-observatory.com)

Index určující pořadí v žebříčku byl vypočten z dat společnosti Wyscout, byl získán vynásobením četnosti úspěšných driblingů v zápasech domácí ligy, úspěšnosti pokusů o dribling a také sportovní úrovně odehraných zápasů. Žebříček zahrnuje pouze fotbalisty, kteří v aktuální sezóně odehráli alespoň 450 minut domácí ligy.