Dva domácí zápasy po sobě, teď znovu výjezd mimo hranice Jihočeského kraje. Dynamo se zítra v 18 hodin představí na půdě Baníku Ostrava. Českobudějovičtí fotbalistou budou hrát proti týmu, který v minulé sezoně dvakrát ze dvou případů porazili totožným výsledkem 2:1. A samozřejmě budou chtít navázat na minulý týden, kdy proti Bohemce urvali první tři body do tabulky.

Statistiky


FC Baník Ostrava
www.fcb.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
12. místo (4 body)
Umístění v tabulce
15. místo (3 body)
4:7
Skóre
8:17
Šín, Buchta, Tanto, Tetour (1)
Nejlepší střelci
Hora J., Osmančík (2)
Šín, Rigo (1)
Nejvíce asistencí
Ondrášek (2)
Slavia – Baník 1:0
Poslední ligový zápas
Dynamo – Bohemians 3:0
PVPRP
Forma
VPPPP

Vloni dvakrát ze dvou

Ostravský Baník by na předešlý ročník raději zapomněl. Místo bojů o místenky v evropských pohárech spadl tým z Moravskoslezské metropole do skupiny o záchranu a trápil se. Díky dvěma výhrám a jedné remíze ale nakonec záchranářskou bitvu ovládl. Během léta se v klubu mnohé měnilo. Baník přivedl řadu posil v čele s Kpozem z Tiraspolu, Blažkem ze Skalice nebo Tankem z Varnsdorfu, zároveň přišli také Markovič a Rigo ze Slavie, Kubala z Hradce, z Interu Milán posílil Ostravu Grygar a na hostování přišli Slovák Madleňák a Nigérijec Fadairo. Opačným směrem putovali Kuzmanovič, Budinský, Šašinka, Svozil, Tijani, kterého koupila Slavia, a nejčerstvěji Bitri. Ten zamířil do Norska.

Jak už bylo řečeno, Baník vloni okupoval po konci nadstavbové části sezony 11. místo. K němu ostravským fotbalistům „napomohly“ také dvě porážky ve dvou zápasech s Dynamem. Jihočeši se nejprve radovali ze zisku tří bodů na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích v rámci 10. kola FORTUNA:LIGY, ke kterým přispěli branky Haise a Čmelíka, České Budějovice se pak radovaly ze zisku tří bodů také doma na Střeleckém ostrově ve 24. kole. Stejný výsledek jako na podzim 2:1 měly na svědomí vlastní gól Baníku a trefa Čermáka.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 24. kolo, 18.3.2023):
SK Dynamo ČB - FC Baník Ostrava 2:1 (1:0)
Góly: 29. Říha (vla.), 61. M. Čermák – 45. Fleišman. ŽK: Plavšič (OVA). Rozhodčí: Berka – Vlček, Šimáček.
Sestava Dynama: Šípoš – Sladký, Králik (C), Havel, Čolić – Adediran (55. Penner), Čermák (86. Čavoš), Hellebrand (86. Broukal), Potočný (78. Mršić) – Zajíc (78. Matoušek), Škoda.
Sestava Baníku: Laštůvka (C) – Sanneh (86. Juroška), Říha, Pojezný, Fleišman (78. Šehić) – Šín (72. Tijani), Kaloč – Cadu (86. Smékal), Kuzmanović (78. Mišković), Plavšić – Almási.

Utkání 6. kola nového ročníku FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Dynamem bude na programu v sobotu od 18 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích a vy ho můžete zde sledovat v online reportáži.