Dynamo v sobotním duelu ve Slezsku s tamní Karvinou padlo nejtěsnějším možným rozdílem, i tak si ale udrželo 15. příčku a už ve čtvrtek ho čeká baráž s jihočeským Táborskem. Jak poslední klání ve skupině o záchranu hodnotil na pozápasové tiskové konferenci trenér Dynama Jiří Lerch?

Pane Lerchu, jak hodnotíte zápas v Karviné?
Spadlo to ze mě. Čekali jsme, že utkání bude z obou stran nervózní, a to se potvrdilo. Do utkání jsme vstoupili lépe než Karviná, poté jsme ale inkasovali. Trochu to s námi zacloumalo, ve druhém poločase jsme ale karvinský tým zase dokázali zmáčknout. Vyrovnat se nám už bohužel nepodařilo, v závěru nás tam navíc ještě skvěle podržel Dávid Šípoš. Před jarem jsme si ale dali cíl, že chceme skončit na barážových příčkách, a to jsme splnili. Víme však, že to ještě není konečná, čekají nás dva důležité zápasy. Všichni nás ale odsuzovali jako jasného sestupujícího, nakonec jsme to ale zatím do jisté míry zvládli.

Když jsme spolu mluvili v zimě v Turecku, přišlo mi, že tým se dal více do kupy. Byla pro vás zima zlomovým momentem?
Určitě. Už utkání s Bohemians, kde jsme remizovali, nás semklo. Po zápase v Ďolíčku jsem říkal, že každý bod nás bude posilovat. Jaro ale bylo dobré, doma jsme body sbírali skoro pořád, některé zápasy samozřejmě ale také ideální nebyly. Potápěly nás individuální chyby. Znovu ale říkám, jsem spokojený s tím, že jsme v baráži, na kterou se musíme připravit.

Bylo to dneska s nervy, nebo vám průběžný výsledek z Jablonce dodával klid?
Nějaké informace jsem na lavičce dostával, ale víte, jak to je. Dneska góly padají i v nastavení a mohlo to ještě dopadnout všelijak. Já jsem ale Jablonci věřil. Věřil jsem, že pokud se bude prezentovat tak, jako u nás, tak vyhraje.

Čeká vás baráž s Táborskem, bude to pro vás velké derby?
(Směje se) Vyhecované to asi bude. Táborsko je nepříjemné, se vší úctou k němu, když ten dvojzápas ovšem nezvládneme, v lize nemáme co dělat. Pokud k tomu ale přistoupíme jako k ligovému utkání, věřím, že to zvládneme.