České Budějovice čeká v krátkém sledu po sobě další utkání. Po nedělním duelu s Pardubicemi Jihočeši vyrazí opět na hřiště soupeře, tentokráte na zlínskou Letnou. Zápas 3. kola ve skupině o záchranu začne ve čtvrtek v 17 hodin.

Statistiky


FC Zlín
www.fctrinityzlin.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
16. místo (26 bodů)
Umístění v tabulce
14. místo (27 bodů)
38:65
Skóre
38:66
Vukadin Vukadinovič (6)
Nejlepší střelci
Jan Suchan (7)
Antonín Fantiš (5)
Nejvíce asistencí
Wale Musa Alli (6)
Karviná – Zlín 2:2
Poslední ligový zápas
Pardubice – Dynamo 3:2
RPPPR
Forma
PVRRV

FC Zlín

Zlínský celek po základní části FORTUNA:LIGY skončil na předposledním patnáctém místě, doma v závěrečném kole nezvládl duel s Karvinou (0:1) a k patnáctému místu mu pomohla také ztráta našeho týmu proti Slovácku.

Do nadstavby zlínští fotbalisté vstoupili porážkou, na východě Čech podlehli tamním Pardubicím 0:2. Ve 2. kole ligové nadstavby už však tým z Letné bodoval, v Karviné urval velmi cennou remízu. Na konečných 2:2 svým druhým gólem v zápase vyrovnával Lukáš Bartošák.

Před čtvrtečním vzájemným duelem mezi Zlínem a Českými Budějovicemi se domácí nachází na poslední příčce, Dynamo je čtrnácté. Na svého soupeře má ovšem náskok pouhý bod. Nejlepším střelcem žlutomodrých je sedmigólový Vukadin Vukadinović, nejvíce asistencí má pak Antonín Fantiš. Ten svým spoluhráčům nahrál na pět branek v aktuální ročníku FORTUNA:LIGY.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 10.3. 2024):
SK Dynamo ČB – FC Zlín 2:2 (1:1)
Góly: 2. Suchan, 75. Suchan – 7. Černín, 90. Janetzký
ŽK: Ondrášek – Černín, Janetzký, Nombil, Cedidla, Reiter
Rozhodčí: Pechanec – Ratajová, Leška
Sestava Dynama: Šípoš – Sladký, Králik, Poulolo, Trummer – Čermák, Suchan, P. Hellebrand (85. Nikl) – Alli, Ondrášek (C), Šigut (68. Lazić).
Sestava Zlína: S. Dostál – Cedidla, Didiba (26. Holík, 84. Pidro), Černín, Čelůstka – Janetzký, Nombil – Vukadinović (67. Fantiš), Slončík (67. Reiter), Bartošák (C) (84. Simerský) – Ikugar.