Extra důležitý říjnový dvojzápas proti Walesu a Dánsku a také návrat do Českých Budějovic, kde se reprezentaci do 21 let v minulém kvalifikačním cyklu tolik dařilo. „Lvíčata“ před domácí výzvou vyzdvihují důležitost blížících se zápasů a také víru v to, že odčiní úvodní zářijovou prohru z Islandu.

Reprezentanti do 21 let upínají veškerou koncentraci k úvodním domácím zápasům v Českých Budějovicích proti spolufavoritům z Walesu a Dánska. Ty se odehrají v pátek 13. října a v úterý 17. října od 18:00.

Vstupenky na obě utkání jsou stále k dispozici na webu www.ticketportal.cz, k dispozici budou před zápasy i přímo na pokladnách stadionu.

Na jihu Čech jsou „Lvíčata“ od pondělí, formu ladí v důvěrně známém prostředí v Hluboké nad Vltavou a jejím okolí, kde strávili většinu minulé kvalifikace včetně loňské úspěšné zářijové baráže s Islandem.p>

Ve 23členné nominaci reprezentace nechybí ani záložník Dynama Samuel Šigut, který se díky dobrým výkonům na ligové scéně poprvé dostal do výběru jednadvacítky. A po šesti odehraných zápasech v reprezentaci do 20 let nyní povýšil mezi „Lvíčata“.

Trenér Jan Suchopárek si uvědomuje, jaký význam mohou mít nejbližší dva duely pro další dění ve skupině „Vycházíme z toho, že první zářijový sraz nebyl vzhledem k porážce na Islandu úspěšný. Teď hrajeme doma naše první zápasy, prošli jsme už několik kvalifikací a situace je stále stejná: klíčem k úspěchu jsou právě domácí utkání, na která se musíme zodpovědně připravit a uhrát je s co největším možným bodovým ziskem. Jsme ve velmi vyrovnané skupině, v konečném účtování může hrát roli každý výsledek i vstřelený gól.“

Wales a Dánsko mají ve skupině už po dvou odehraných zápasech, včetně toho vzájemného z letošního června, kdy se rozešly remízou 2:2. „Připravujeme se na nesmírně těžké soupeře, ale jestliže chceme zopakovat postup na mistrovství Evropy, což si všichni přejeme, musíme je zkrátka zvládnout. Ale my máme také velmi kvalitní tým. Pevně věřím, že si naši hráči přenesou formu z klubů i do reprezentace. Na Islandu jsme si dokázali, navzdory porážce, šance vytvořit. Nyní je nutné je začít také proměňovat a být efektivnější než v prvním zápase.“

„Lvíčata“ těší, že důležité bitvy mohou odehrát v důvěrně známém prostředí na jihu Čech. Pondělní trénink absolvovala v Olešníku, úterní v tréninkovém centru Dynama na Složišti. A zde se odpoledne utkali i s mladými fotbalisty Dynama.

„Vracíme se sem velice rádi, kvůli skvělému zázemí i veškerému servisu – od ubytování, tréninkového zázemí a samozřejmě i podpoře na stadionu Dynama České Budějovice, které se nám zde pokaždé dostalo. Pevně věříme, že teď bude minimálně stejná jako v předchozích zápasech, které jsme tady odehráli a většinou se nám zde dařilo. A společnými silami dosáhneme na úspěšné výsledky, které tolik potřebujeme,“ řekl Suchopárek.