Dynamo v zápase 26. kola FORTUNA:LIGY šlo na obhájce titulu a chtělo favorita potrápit, což se mu povedlo. Jihočechy ale vzhledem k průběhu utkání mrzí inkasovaná branka ze 17. minuty, která byla také jedinou trefou v zápase. Jak utkání hodnotil na pozápasové tiskové konferenci trenér domácích Jiří Kladrubský?

Jirko, jak hodnotíte zápas proti Spartě?
Je to hrozná škoda. Na tento zápas jsme se připravovali dlouho, měli jsme na to reprezentační pauzu. Dnes nám to vycházelo, chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, na rychlé brejky. Škoda, že jsme některý z nich nevyřešili. Mrzí nás, že jsme dostali takový nešťastný gól. Kdyby nás Sparta vymíchala, nemohli bychom nic říct, vzhledem k průběhu toho zápasu je to ale hrozná škoda, jak jsem říkal.

Jak jste ten jediný gól utkání viděl?
Na videu jsem to ještě neviděl, vypadalo to, že to bylo trochu štrejchnuté, Jany ale říkal, že ne, že tam žádná teč nebyla. Samozřejmě ho to mrzí, jako nás všechny. Ale i tohle fotbal přináší. Výkon byl ale od nás dobrý.

Brian Priske měl poznatky ke špatnému trávníku, bránila tato situace lepšímu fotbalu?
Určitě. V sobotu jsme si to chtěli nechat na předzápasovém tréninku pokropit, ale zjistilo se, že čerpadlo vypovědělo službu. Kluci to zkoušeli opravovat, bohužel se to ale nepodařilo. Drhlo to, skákalo to, ale bylo to pro oba dva stejné. Záměr to ale určitě nebyl.

Inkasovaný gól Dynamo nepoznamenal, vnímali jste to jako pozitivum?
Stoprocentně. Musím hráčům fakt poděkovat za to, jak hráli. Měli jsme přesně problém s tím, že když jsme dostali nebo i dali gól, dostali jsme během chvíle další. Kluci to ale chytili za správný konec a hráli náročný a kombinační fotbal. Jen si myslím, že jsme nebyli tolik nebezpeční dopředu. Chyběl nám drive ve vápně, ten by měl být větší. Říkal jsem ale už do televize, že proti Spartě si tolik šancí nevytvoříte, to tak je. Takže to minimum šancí, které máte, musíte proměnit.

Bylo po reprezentační pauze záměrem být trochu odvážnější?
Ano, nechtěli jsme ale takto brzy inkasovat. V týdnu nám kvůli zranění vypadl Vincent Trummer a Samuel Šigut, který sedm dní netrénoval, ale dal se na poslední chvíli dohromady, od začátku nastoupit ale nemohl. Je to rychlostní typ, který ke Kobrovi a Allimu potřebujeme, abychom byli nároční a aby to soupeř honil k vlastní bráně. Měnili jsme kvůli tomu i rozestavení, na konci zápasu jsme tam dávali ještě Tranzisku s Havlem, kdybychom měli třeba ještě nějakou standardní situaci. Bohužel se to nepodařilo. Je to možná klišé, ale tak jako se Spartou potřebujeme hrát každý zápas.

Remíza dnes ale příliš daleko nebyla, že?
Jak jsem říkal, kdybychom dostali gól až do kuchyně nebo kdyby to trefili ze třiceti metrů, řeknu OK, ale tenhle gól mrzí. Nejsme v situaci, kdy bychom si mohli dovolit dostávat takovéto branky.

Je alespoň malou útěchou, že nebodoval ani tým Zlína a Karviné?
Samozřejmě jsme to sledovali, mohli jsme zas ale udělat nějaký ten krůček a třeba se alespoň dotáhnout. Nepovedlo se a jedeme dál. Čas už se ale krátí, počet zápasů se tenčí. Primární cíl však je nebýt poslední.