České Budějovice se v posledních několika zápasech musely obejít bez třech zraněných fotbalistů a ti bohužel nejspíše budou absentovat ještě v následujících utkáních. Na marodce jsou útočníci Zdeněk Ondrášek s Tomášem Zajícem a mladý obránce Ondřej Čoudek.

Co se týče prvně jmenovaného fotbalisty, vše je na správné cestě. „Kobra“ si na přelomu září a října přivodil zranění kolene, které mu následně oteklo a musel jít na operaci. „Nebylo to nic velkého, ale i tak to bylo nutné. Hned po operaci jsem s nohou začal pracovat s naším fyzioterapeutem Pavlem Jůnem a kondičním trenérem Šigym (Jakubem Šindelářem) na zbytek těla. Každý den přidáváme víc a víc, koleno drží, takže to je velké plus. Nejtěžší bude správně posílit stehno, které je slabé.“ Podle slov Zdeňka Ondráška by mohl být přibližně za tři týdny zpět.

Tomáš Zajíc už během jara laboroval se zraněním v oblasti třísel, během léta se ovšem zdálo, že zranění ustupuje a sedmadvacetiletý útočník tak bude plně připravený na zápasovou zátěž. V polovině září Zajíc odehrál přes dvacet minut v Olomouci, v následujícím týdnu si však přivodil zranění v oblasti třísel znovu a situace byla natolik vážná, že musel podstoupit operaci. „Doktoři mi řekli, že doba léčení bude trvat přibližně tři měsíce. Před sebou mám ještě tedy nějakých šest týdnů a pak začnu rehabilitovat,“ říká nejlepší střelec loňského ročníku MOL Cupu.

Stoper Ondřej Čoudek už se před několika dny vrátil zpět na hřiště, kde začal běhat. „Běhám a v posilovně se snažíme pracovat na stabilitě kotníku. Nechceme nic uspěchat, minulý týden už jsem si ale také zkoušel i nějaké kratší přihrávky a všechno bylo v pohodě. Doufám, že během tohoto týdne bych se s týmem alespoň na nějakou část tréninku mohl zapojit. Věřím, že v horizontu třeba dvou týdnů bych mohl nastoupit alespoň za B-tým,“ přeje si českobudějovická naděje ze zadních řad.