Necelé tři týdny. Tolik času měli fotbalisté Českých Budějovic k tomu, aby si odpočinuli a nabrali síly na start přípravy pro novou sezonu. Kádr Dynama se sešel společně ve čtvrtek v 9 hodin na Střeleckém Ostrově. K týmu se připojilo také několik nových i staronových fotbalistů.

Na stadionu byli přítomni také novináři, kteří vyzpovídali nejprve trenéra Jiřího Lercha a poté také Zdeňka Ondráška. „Všichni jsou natěšení. Jsme zpátky a můžeme zase pracovat,“ uvedl Zdeněk Ondrášek, jenž na jaře nosil kapitánskou pásku v utkáních FORTUNA:LIGY. „Kluci mají od pondělka individuální plány, odedneška ale najíždíme na společný tréninkový plán. Věřím, že kluci jsou připravení. Všichni jsou zdraví a to je pro nás zásadní, těšíme se,“ pokračoval po Ondráškovi také trenér Jiří Lerch.

Dynamáci se po rozhovorech a úvodním meetingu v kabině přesunuli k prvnímu tréninku letní přípravy do tréninkového centra na Složiště, kde byli přivítáni nové i staronové tváře. Z hostování se po uplynulé sezoně vrátili David Krch, Jan Brabec a Vojtěch Hora, kteří působili v Příbrami. Z Táborska se vrátilo duo Pavel Osmančík a Jakub Matoušek a ze Zlatých Moravců záložník Jakub Švec. O budoucnosti Davida Krcha, Jana Brabce, Jakuba Matouška a Jakuba Švece klub jedná. Do přípravy s A-týmem se z výše uvedených jmen zapojili Pavel Osmančík a Vojtěch Hora. Z B-týmu se k áčku připojili brankář Colin Andrew, obránce Ondřej Novák, záložník Petr Zíka a útočník Tuguldur Gantogtokh. Co se týče dalších příchodů do A-týmu, do českobudějovického celku ke startu přípravy dorazili také tři hráči na testy. Jedná se o rakouského brankáře Marcela Köstenbauera, jenž v uplynulých měsících absolvoval tréninkový proces s Jaroslavem Drobným v Bayernu Mnichov, kamerunského záložníka Danela Dongma a slovenského obránce Juraje Kotulu.

Po skončení smlouvy v našem kádru naopak pokračovat včetně Patrika Hellebranda nebudou slovenský obránce Martin Králik, který od nové sezony bude působit v Mladé Boleslavi, a gólman Dávid Šípoš. Slovenský devětadvacetiletý zadák v našem dresu působil čtyři roky, během nichž odehrál 127 ligových utkání a vsítil 6 branek. Jeho krajan, jenž hájil branku Dynama ve třech sezonách, za jihočeský klub odchytal 45 ligových utkání. Smlouva končí také Davidu Broukalovi a Patriku Branderovi, který se ale po dohodě se svým agentem bude do konce června s naším týmem připravovat. Maťo, Šipi, Brandy, Brouky, děkujeme vám za všechno! Budeme na vás rádi vzpomínat ať se vám v na nových adresách daří! Útočník Martin Prášek odchází na testy do druholigového Táborska.

Kádr Dynama na startu letní přípravy

Brankáři: Colin Andrew, Martin Janáček, Marcel Köstenbauer

Obránci: Ondřej Čoudek, Lukáš Havel, Juraj Kotula, Matouš Nikl, Ondřej Novák, Vincent Trummer

Záložníci: Marcel Čermák, Danel Dongmo, Michal Hubínek, Pavel Osmančík, Jiří Skalák, Jan Suchan, Samuel Šigut, Petr Zíka

Útočníci: Vojtěch Hora, Tuguldur Gantogtokh, Zdeněk Ondrášek, Jakob Tranziska, Tomáš Zajíc

Realizační tým

Trenér: Jiří Lerch

Asistent trenéra: Jiří Kladrubský

Manažer A-týmu: Ivo Táborský

Trenér brankářů: Patrik Macej

Kondiční trenér: Jakub Šindelář

Maséři: David Tomášek, Daniel Cettl

Kustod: Radomil Procházka

Lékaři: MUDr. Martin Held, MUDr. Martin Scheichl

Fyzioterapeut: Pavel Jůn

PLÁN LETNÍ PŘÍPRAVY

Čtvrtek 20. června - sraz týmu na Střeleckém ostrově, zahájení letní přípravy

Sobota 29. června – SK Dynamo České Budějovice – FK Viktoria Žižkov, 11:00 (Lišov)

Středa 3. července – SK Dynamo České Budějovice – FC Vysočina Jihlava, 17:00 (Temelín)

Pátek 5. července – SK Dynamo České Budějovice – LASK Linz, 16:00 (Linz)

Sobota 13. července – SK Dynamo České Budějovice – SV Ried, 18:00 (Střelecký ostrov)

Sobota 20. července – Start Chance ligy