Poslední přípravný duel a pak už hurá na ligu! Fotbalisté Dynama zatím prožívají povedené přípravné období. Po dvou výhrách a remíze s Lincem vyzvou Jihočeši v generálce na ligu rakouský Ried. Utkání na Střeleckém ostrově začíná v sobotu v 18 hodin a vstup je zdarma.

Celek ze severu Rakouska patří mezi tradiční celky našich jižních sousedů. Jeho založení se datuje do roku 1912. V posledních letech však Ried pendluje mezi první a druhou nejvyšší soutěží. Naposledy se mezi elitou představil Ried v sezoně 2022/2023. V uplynulé sezoně v tamní druhé nejvyšší soutěži obsadil druhou příčku, na postupující Grazer AK však ztratil deset bodů. Největšími úspěchy klubu jsou bezpochyby dva získané rakouské ligové poháry v sezonách 1997/1998 a 2010/2011. V dosavadním přípravném období zůstává Ried taktéž neporažen, cenným skalpem je jistě výhra nad druholigovým německým Regensburgem 4:3.

„K zápasu přistupujeme se vší vážností. Chtěli bychom vidět všechny věci, na kterých na trénincích pracujeme a chceme je po klucích. Na Olomouc chceme být stoprocentně připraveni. Od toho je právě generálka, abychom detaily vyladili. Věřím, že se s diváky uvidíme poprvé na Střeleckém ostrově,“ zve nový asistent Ivan Pecha, jenž si pochvaluje zatím přístup všech. „Atmosféra je celkově skvělá. Kluci na trénincích extrémně makají, je na nich vidět velká chuť. To práci našeho celého realizačního týmu výrazně usnadňuje,“ zakončuje Pecha.

Jak již bylo zmíněno, sobotní klání začíná na Střeleckém ostrově v 18 hodin a diváci mají vstup zdarma. Otevřené budou tribuny západ, jih a sever, kde budou mít vyhrazený prostor i fanoušci našeho rakouského soupeře. Východní tribuna zůstane pro generálku uzavřena. Občerstvení bude v provozu za západní tribunou.