Hráčům A-týmu skončilo volno a po necelých třech týdnech se vrátili do tréninkového procesu. Ve čtvrtek 4. ledna se mužstvo sešlo ke startu zimního přípravného období.

Sraz v 9:00, rozhovory s novináři, první společný trénink v roce 2024 a následná regenerace. Takový byl program čtvrtečního startu zimní přípravy Dynama.

Zimní přípravu zahajuje s mužstvem trenérské duo z posledního ligového utkání, tedy dvojice asistentů Lerch – Kladrubský. Vedení klubu v posledních týdnech intenzivně jedná s novým strategickým partnerem, který se chystá k převzetí klubu. Budoucí majitel bude mít pro volbu nového trenéra A-týmu rozhodující slovo. Vzhledem ke stále probíhajícím jednáním však vedení prozatím nebude tuto situaci detailněji komentovat.

Program zimní přípravy:

Dynamo má na programu přípravná utkání s Vysočinou Jihlava a rakouským SKU Amstetten. Stále v jednání je také zimní soustředění.

13. ledna, 11:00: Dynamo - Vysočina Jihlava (SCM Složiště)
19. ledna, 11:00: Dynamo - SKU Amstetten (SCM Složiště)
24. ledna - 2. února: týdenní soustředění (v jednání)
10. února, 15:00: Dynamo - Baník Ostrava (20. kolo FORTUNA:LIGY)

Změny v kádru A-týmu:

Novou tváří je dvaadvacetiletý německý útočník Jakob Tranziska, který je v klubu na zkoušku. Do B-týmu se přesouvá osmnáctiletý obránce Thomas Jungbauer, který do klubu přišel v létě, i vinou zranění si ale prozatím místo v A-týmu nevybojoval. V průběhu přípravy se k týmu pravděpodobně připojí ještě několik hráčů z B-týmu a dorostu.

Příchod: Jakob Tranziska (zkouška)
Odchod: Thomas Jungbauer (přesun do B-týmu)

Kádr na startu zimní přípravy:

Brankáři: Colin Andrew, Martin Janáček, Dávid Šípoš
Obránci: David Broukal, Ondřej Čoudek, Lukáš Havel, Martin Králik, Matouš Nikl, Martin Sladký, Vincent Trummer
Záložníci: Wale Musa Alli, Marcel Čermák, Alen Dejanovič, Patrik Hellebrand, Vojtěch Hora, Michal Hubínek, Pavel Osmančík, Jiří Skalák, Jan Suchan, Samuel Šigut
Útočníci: Quadri Adediran, Zdeněk Ondrášek, Jakob Tranziska (zkouška), Tomáš Zajíc