Ligový program postupuje neúprosným tempem, o víkendu čeká Dynamo na Střeleckém ostrově už sedmé kolo proti Jablonci, zároveň ale v průběhu tohoto týdne vstoupí do nového ročníku MOL Cupu. Hrát bude zítra v 17 hodin na hřišti Velkých Hamrů, které po čtyřech zápasech vládnou bez ztráty bodu Divizi C.

České Budějovice a Velké Hamry od sebe vzdálenostně dělí něco málo přes 250 kilometrů, Dynamo a místní fotbalový klub přes 30 míst v české fotbalové pyramidě. Jihočechům aktuálně patří poslední místo v první lize a Velké Hamry okupují první příčku v Divizi C, tedy čtvrté nejvyšší soutěži. Přesto čeká oba týmy vzájemný mistrovský zápas. V úterý změří síly v rámci 2. kola MOL Cupu.

Dynamo v této fázi pouť soutěží startuje, Hamry už mají za sebou zápasy dva. Nejprve přešly přes Trutnov, který porazily vysoko 6:1, v dalším kole pak zdolaly sousední Přepeře 2:1 po prodloužení. A díky tomu slavily postup. Postup, který pomohl Hamrům napsat novou kapitolu klubových dějin. V této fázi MOL Cupu ještě klub založený v roce 1911 nikdy v historii nebyl. Spoléhat se bude na výkony z posledních divizních zápasů… Velké Hamry kralují své skupině se čtyřmi výhrami ze čtyř zápasů. Dokázaly si poradit s Letohradem, Kosmonosy, Hlinskem a naposledy Slavií Karlovy Vary.

Fotbalisté Českých Budějovic budou chtít proti Velkým Hamrům uspět a nastartovat se tak k další povedené jízdě MOL Cupem. Podobně, jako se jim to podařilo v loňské sezoně. Dynamo prošlo přes Chomutov, Vlašim, Hradec Králové a Zbrojovku Brno až do semifinále soutěže, kde vypadlo s pražskou Spartou. Do zápasu, který mohl vygradovat až v postup do finále, se Dynamo dostalo po dlouhých 16 letech.

Utkání 2. kola MOL Cupu mezi Velkými Hamry a Dynamem bude na programu v úterý od 17 hodin a vy ho můžete zde sledovat v online reportáži.