Českobudějovické Dynamo po úvodním skvělém domácím výkonu nad Baníkem zajíždí na sever Čech, konkrétně do Jablonce. Svěřenci Jiřího Lercha a Jiřího Kladrubského se se zelenobílými fotbalisty v této sezoně střetli už dvakrát a oba zápasy skončily výsledkem 2:1. Nejprve v ligovém utkání Dynamo na Střeleckém ostrově zvítězilo, poté však v osmifinále MOL Cupu proti jabloneckému celku také na domácí půdě padlo. Třetí vzájemné utkání těchto týmů v probíhající sezoně začíná v sobotu v 15:00 na severu Čech.

Statistiky


FK Jablonec
www.fkjablonec.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
13. místo (20 bodů)
Umístění v tabulce
16. místo (14 bodů)
21:30
Skóre
18:41
Jan Chramosta,
Miloš Kratochvíl (5)
Nejlepší střelci
Wale Musa Alli (3)
David Štěpánek (3)
Nejvíce asistencí
Wale Musa Alli (3)
Slavia – Jablonec 4:3
Poslední ligový zápas
Dynamo – Baník 3:0
PRPVV
Forma
VRPPP

FK Jablonec

Severočeští fotbalisté stihli v zimní přípravě odehrát sedm utkání, ve kterých si připsali tři výhry, tři porážky a jednu remízu. V prvním jarním kole na Slavii svým výkonem rozhodně překvapili, když druhý celek tabulky trápili až doslova do posledních vteřin. Po vyrovnané partii a přestřelce rozhodla branka až z 97. minuty, kterou vstřelil Václav Jurečka a Jablonec tak po prohře 3:4 přišel alespoň o bod, který by pro něj byl z Vršovic hodně cenný.

V tabulce se zelenobílý tým po odehraných 20. kolech FORTUNA:LIGY nachází na třinácté příčce o bod za Hradcem Králové, na čtrnáctou Karvinou pak mají pětibodový náskok. Na Dynamo ještě o bod více. Z posledních pěti ligových duelů svěřenci trenéra Radoslava Látala dvakrát vyhráli, dvakrát remizovali a jednou prohráli. Fotbalisty, kteří zasáhli do všech dvaceti zápasů v probíhající sezoně, jsou brankář Jan Hanuš, obránce Nemanja Tekijaški a záložník Vachtang Čanturišvili. Hned v závěsu za nimi je kapitán jabloneckého celku Miloš Kratochvíl.

Nejlepšími střelci týmu jsou pětigóloví fotbalisté Miloš Kratochvíl a Jan Chramosta. Fotbalistou, který na góly týmu ze severu Čech nejvíce nahrává, je David Štěpánek. Jablonečtí kromě FORTUNA:LIGY bojují také na bitevním poli jménem MOL Cup, kde jsou už ve čtvrtfinále, kam postoupili právě po výhře 2:1 na Střeleckém ostrově v polovině listopadu.

Vzájemná bilance

Zápasy mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem vyzněly vícekrát lépe pro severočeský tým, který ve 43 případech devatenáctkrát zvítězil. Dynamo zvítězilo patnáctkrát a devětkrát duely mezi těmito celky skončily smírně. Na půdě Jablonce jsme naposledy dokázali zvítězit na začátku prosince v roce 2019, kdy nám výhru v 78. minutě vystřelil Patrik Čavoš.

Nejlepšími střelci vzájemných zápasů jsou na Českých Budějovic Karel Vácha a na jablonecké straně jedenáctigólový David Lafata.