České Budějovice v rámci 7. kola na svém hřišti přivítají vršovické Klokany, kteří se v ligové tabulce nacházejí na desátém místě. Jihočeši se naopak nacházejí na dně tabulky, po šesti ligových duelech aktuálního ročníku Chance Ligy nemají ani bod. Dynamu se však na Bohemians Praha 1905 daří, neprohrálo s nimi posledních 6 klání, navíc pětkrát zvítězilo. Bude tomu tak i zítra? Sobotní utkání na Střeleckém ostrově začíná ve 14:30.

Bohemians Praha 1905

Představení soupeře

Klub Bohemians Praha 1905 byl založen roku 1905 a jeho klubové barvy jsou zelená a bílá. Své největší úspěchy klub sídlící ve Vršovicích zaznamenal v devadesátých letech, kdy Bohemians patřili k nejlepším týmům u nás. V sezoně 1982/1983 se dokonce radovali ze zisku ligového titulu. Svoji úspěšnou éru korunovali v tom samém roce i semifinálovou účastí v Poháru UEFA (dnes již Evropská Liga).

Klokani si v předešlé sezoně dokonce vyzkoušeli účast v evropských pohárech, jejich cesta však rychle skončila na kopačkách norského velikána Bodo/Glimt. V aktuálním ročníku Zelenobílí mají výsledky jako na houpačce. V úvodním kole Chance Ligy si vyšlápli na Baník Ostrava, avšak vzápětí na to přišla porážka na hřišti Dukly. Po bezbrankové remíze přivítali Spartu, kterou sice potrápili, ale body ze zápasu nebrali. Z výjezdu v Karviné se Pražané ovšem vraceli spokojeni, jelikož si odvezli tři body. Ty však opět nedokázali potvrdit na domácím hřišti proti Jablonci.

Z dynamácké kabiny

Českobudějovické Dynamo minulý víkend zajíždělo k veledůležitému utkání na půdu pražské Dukly, kde po prvním poločase mohlo vést klidně o dvě branky. Jihočeši však neproměňovali své šance a do vedení se tak po necelé hodině hry dostala zásluhou Štěpána Šebrleho domácí Dukla. ,,Přišla autová vhazování a my jsme si je nepohlídali. Věděli jsme, že Dukla takhle hraje, ale i přesto jsme si nechali dát z těchto situací góly,“ hodnotil trenér Dynama František Straka.

Jihočeši se tak na svého konkurenta v boji o udržení nedotáhli, Pražané svůj náskok na náš celek naopak zvýšili na 6 bodů. ,,Je to otázka a síly mentality našeho týmu. Na tom musíme tvrdě pracovat. Musíme umět dobře reagovat na vývoj hry, a i třeba za nepříznivého stavu si pomoci standardní situací,“ líčil budějovický lodivod. Jeho svěřence nyní čeká utkání s dalším pražským celkem, tentokráte s vršovickými Klokany. ,,S Bohemkou jsou ta utkání většinou hlavně o bojovnosti a soubojovosti. Musíme se na to připravit a nechat na hřišti všechno. Pokud se jim v tomto směru vyrovnáme, věřím, že to zvládneme za tři body,“ vyhlíží sobotní duel záložník Samuel Šigut.

Jihočeši v sezoně vstřelili zatím pouze jednu branku a pokud v sobotním klání budou chtít uspět, musí tuto statistiku změnit. ,,Musíme zlepšit naší efektivitu. Za zápas si několik dobrých šancí vytvoříme, ale nejsme produktivní. Věřím, že to v sobotu zlomíme,“ dodává českobudějovický rychlík.

Dynamáci, přijďte nás zítra podpořit, budeme vás potřebovat!