České Budějovice se po sezoně rozloučí se svoji „osmnáctkou“. Patrik Hellebrand, který do Dynama v létě 2021 přišel z pražské Slavie, po třech letech náš klub opustí a nabere směr Polsko, kde bude působit v tamním Górniku Zabrze.

Čerstvě pětadvacetiletý středopolař do našeho týmu přišel v létě 2021 z pražské Slavie na hostování, které se po půl roce změnilo v přestup. Od té doby Hellebrand v našem dresu odehrál 87 ligových utkání, ve kterých si připsal shodně pět branek a pět asistencí.

Po sezoně se však ,,Helloš“, jak se mu na Střeleckém ostrově přezdívá, vydá za svou první zahraniční štací. „Hrát v zahraničí bylo vždycky mým snem. Děkuju za to, že tuto příležitost dostanu,“ říká českobudějovický šikula.

Hellebranda v závěru sezony ale v dresu Českých Budějovic čeká ještě boj o záchranu. „Myšlenkami jsem stále pouze v Dynamu. Strašně moc si přeji, abychom to tady zachránili a liga se v Budějovicích hrála i nadále. Nejen já, ale všichni pro to uděláme maximum,“ má jasno záložník, který se během tří let stal velkým oblíbencem mezi našimi fanoušky.

„S Patrikem jsme byli domluveni, že po sezoně odejde. Jeho snem je vyzkoušet si angažmá za hranicemi a my mu to chceme umožnit. Věříme, že Helloš ve zbytku sezony bude podávat stejně skvělé výkony, jako předváděl v průběhu celé sezony,“ říká na adresu Hellebranda sportovní manažer Českých Budějovic Milan Čadek.

Vzkaz od Patrika Hellebranda: „Ahoj Dynamáci. Chtěl bych vám oznámit, že od nové sezony budu působit v polském Górniku Zabrze. Touto cestou bych chtěl moc poděkovat celému vedení Dynama, díky kterému jsem mohl být součástí tohoto krásného klubu. Dále bych chtěl také poděkovat celému realizačnímu týmu, spoluhráčům, zaměstnancům a samozřejmě také fanouškům. Vím, že sezona ještě neskončila, ale chci k vám být upřímný, nic netajit a zároveň vám chci slíbit, že do posledního zápasu budu myšlenkami v Dynamu a udělám všechno pro to, aby Dynamo zůstalo v lize, protože tam patří!“

Helloš, ve zbytku sezony, ale i v dalších štacích tvé kariéry, Ti budeme přát jen to nejlepší a rádi budeme vzpomínat na tvá kouzla s míčem u nohy!