Českobudějovické Dynamo má po třech letech nového majitele. Klub nově po JUDr. Vladimíru Koubkovi přebírá PhDr. Dalibor Jirka, jenž se tedy stává předsedou představenstva. Společně s ním v představenstvu klubu budou také figurovat Ing. Lubomír Skála a Emil Kristek, který se po pěti letech v hokejovém klubu v Jihlavě vrací na jih Čech.

SK Dynamo České Budějovice po podnikateli JUDr. Vladimíru Koubkovi přebral PhDr. Dalibor Jirka, jak jsme již v minulém týdnu informovali na předsezonní tiskové konferenci. PhDr. Dalibor Jirka ještě donedávna působil jako předseda dozorčí rady v akademii Dynama, navíc působí také v několika českobudějovických firmách. Nový majitel bude mít za sebou investory, kteří jihočeskému klubu pomohou s financováním a stabilizováním klubu.

Dalším novým členem představensta českobudějovického klubu se stává Emil Kristek, který to v jihočeské metropoli dobře zná, s Dynamem má bohaté zkušenosti. Na Střelecký ostrov se vrací z hokejové Dukly Jihlava, kde působil posledních pět let. Profesní kariéra jihočeského rodáka je bohatá. Působil totiž na několika pracovních pozicích jak ve fotbalových, tak hokejových prvoligových klubech. Mimo fotbalové prostředí Emil Kristek figuruje také jako člen představenstva ve firmě Erbia Holding a.s. a jako jednatel ve firmě CE Energy s.r.o.

Třetí osobou, jež do SK Dynamo České Budějovice, a.s. vstupuje, je Ing. Lubomír Skála, který již dlouhé roky působí jako předseda třeboňského fotbalu a zároveň i jako člen správní rady v českobudějovické akademii. V Dynamu dříve působil i jako ředitel.

Další informace přineseme v nejbližší době v rozhovorech se samotnými členy představenstva.