Reprezentační přestávka je v plném proudu. I Dynamo má napříč reprezentačními výběry své zástupce. O koho se jedná?

ČESKO U18

Dvojzápas se Srbskem čeká na kategorii U18 ve Stare Pazove. V kádru českých mladíků nechybí ani českobudějovický brankář Jan Volek, který je stabilním členem českobudějovické devatenáctky. Svěřenci trenéra Václava Jílka se poměří se zmíněnou reprezentací Srbska v sobotu 12. října od 15 hodin a v pondělí 14. října od 13 hodin.

ČESKO U16

Další reprezentační sraz má poté za sebou i reprezentační výběr do šestnácti let. Český výběr nejprve padnul v Dunajské Strede se Slovenskem 0:1, o dva dny později v Lanzhotu si však Češi spravili chuť a zvítězili vysoko 3:0. V kádru trenéra Kulvajta mělo Dynamo dokonce dvojnásobné zastoupení. Jako kapitán vedl tým André Thomas Sivok, Adam Cháb se poté dokonce zapsal do listiny střelců, svým gólem otevíral duel v Lanzhotu.

ČESKO U15

Přípravný kemp v Písku poté čeká na reprezentační tým U15, jehož členem je i českobudějovický zadák Matěj Červený. Český tým čeká v rámci kempu i přípravná utkání se Salzburgem v Hluboké nad Vltavou.

NÁHRADNÍCI

Na listině náhradníků má napříč kategoriemi Dynamo také své zastoupení. V kategorii U21 byl mezi náhradníky Samuel Šigut, o kategorii níže poté Ondřej Čoudek. V náhradnících reprezentace do 18 let figuroval Daniel Šturma, U17 Adam Tušek a U16 Šimon Pavlík. V kategorii U15 jsou v náhradnících hned čtyři Dynamáci, jmenovitě Martin Hlinka, Tobias Přibyl, David Šlenc a Jindřich Vlk..

V nominaci Kategorie U19 figuroval i Petr Zíka. Člen mužského áčka však laboruje se zraněním, které ho vyřadilo i z posledního ligového kola se Slováckem, a tak pro tentokráte musel reprezentační sraz vynechat.

TRENÉRSKÉ ZASTOUPENÍ

Vidět je Dynamo mimo hráčskou část i na té trenérské. Asistent mužského A-týmu Miroslav Jirkal jako pozorovatele u seniorského národního týmu čekají duely s Albánií a Ukrajinou. U kategorie U18 poté jako asistent Václava Jílka působí Filip Toncar a u kategorie U17 též jako asistent působí šeftréner českobudějovické akademie Stanislav Rožboud.