Trenér Tomáš Zápotočný během týdne zmiňoval, že by rád pohárový zápas s Jabloncem využil pro povzbuzení týmu po několika špatných výsledcích. Dynamo ale po gólu z penalty a po vlastním brance prohrálo v osmifinále MOL Cupu se soupeřem ze severu Čech 1:2.

Trenére, jak byste zhodnotil dnešní pohárové utkání?
„Jsme zklamaní, dostali jsme laciné góly, jsme z toho smutní. Dali jsme si vlastní gól, je to i nešťastná shoda náhod. Chtěli jsme postoupit, chtěli jsme, aby si kluci zlepšili sebevědomí. Bohužel se to nepodařilo. Budeme ale pracovat dál."

Co říct k obdrženým gólům?
„Penaltový zákrok byla bohužel naše nešikovnost. Sám Maťo Králik o poločase řekl, že tam šel jako hlupák. Takhle do skluzu ve vápně se chodit nedá, Čanturišvili to udělal dobře. Na druhý gól se ještě musím podívat na video. Po něm už jsme ale nebyli pořádně schopni ohrozit branku Jablonce, takže už jsme těžko mohli pomýšlet na lepší výsledek."

Měli jsme během zápasu pozitivní záblesky, nedokázali jsme je ale většinou dotáhnout do šance, že?
„Souhlasím, fotbal se nehraje na krásu, hraje se na výsledky a ty teď nemáme. V trénincích tvrdě pracujeme, makáme, stále věříme, že se to otočí. Dneska se nám nevedlo ani zahrávání standartních situací, většinou jsme do vápna posílali polovysoké balony, které neměly šanci na úspěch. Nekopali jsme to dobře, určitě si to vyhodnotíme."

Znovu dnes nastoupil Tugy, jste s ním doposud spokojeni?
„Jsme za něho strašně rádi, je to mladá naděje. Musím říct, že se nám v zápasech líbí, pracuje dobře. Může to pro Budějovice být do budoucna velká naděje."

Jak strávíte následující týden před zápasem se Slavii?
„Zítra máme trénink, o víkendu dostanou kluci díky reprezentační přestávce volno. Od pondělí se začneme připravovat na Slavii a na další ligové zápasy. Čekají nás teď do konce podzimu čtyři důležitá utkání. Budeme se snažit z nich vydolovat co nejvíce bodů."