České Budějovice o víkendu zvládly vítězně i druhý domácí zápas tohoto roku a odpíchly se ode dna tabulky. Trenér Dynama Jiří Kladrubský své hráče na pozápasové tiskové konferenci chválil za bojovnost a obětavost. „Děkuji hráčům za to, jak to zvládli a obětovali se. Od pondělka ale makáme dál,“ řekl na tiskovce domácí kouč.

Trenére, jak zápas s Olomoucí hodnotíte?
Skvělý zápas. Trochu se nám to zadrhlo, když jsme šli do deseti, ale kluci to zvládli skvěle. V prvním poločase jsme měli šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Hráli jsme ale nadále svou hru a přineslo nám to výsledek v podobě vítězství.

Začátek druhého poločasu připomínal zápas s Baníkem, také dva vstřelené góly.
V týdnu jsme se bavili o tom, že vstup do druhého poločasu v Jablonci nebyl ideální, ale že se o tom s trenérem Lerchem směrem k dnešnímu zápasu nebudeme chtít bavit a jít dál. Dopadlo to dobře, vstup do druhé půle jsme v tom to poločase měli dobrý, tlak se zvyšoval a vytěžili jsme z toho dva góly.

Vstoupit dobře se vám povedlo do obou poločasů. Není škoda, že jste z toho počátečního tlaku a závarů něco nevytěžili?
Já furt říkám, že důležité je do těch šancí se dostávat. Chtěli bychom všichni, abychom všechno proměnili, ale to by ti hráči nebyli tady (směje se). Jak říkám, pro mě je důležité, že se do těch příležitostí dostáváme, opakovaně. Po věcech, které se dělají v trénincích. Za to jsem rád.

Poslední čtvrthodinu jste dohrávali v deseti, tím spíš jsou ty tři body cenné. Bylo to vítězství hodně ubojované?
Jsou hodně cenné. Pro nás v téhle situaci je cenný každý bod. Je důležité, že jsme se odlepili ode dna tabulky a už nejsme poslední. Od pondělka budeme nadále pracovat a dělat všechno pro to, abychom se už zpátky na to poslední místo nedostali.

Je to pro vás to, že nejste poslední, také takový psychologický moment?
Určitě jo. Je to důležité pro psychiku kluků, také ale pro celý klub. Nejsme poslední a uděláme všechno pro to, abychom se tam už nevrátili. Ideální by bylo, abychom šli ještě výše, ale první krůček, abychom se odlepili ode dna tabulky, jsme udělali.

Příští týden vám bude kromě Králika chybět i Alli, Hellebrand a Ondrášek. Je to nepříjemné, ale asi pořád lepší, než aby chyběli na důležitý domácí zápas se Zlínem, že?
Počítali jsme s tím, že karty nebo zranění budou přicházet. Proto jsme kádr také rozšířili. Teď dostanou šanci kluci, kteří na ni čekají a půjdou se ukázat. Je to jenom na nich.

Florent Poulolo zažil ostrou premiéru, ale zvládl ji skvěle. Po vzájemné dohodě klubů ovšem ani jeho nebudete moct využít v Mladé Boleslavi.
Mluvili jsme s Florentem den před zápasem, že do začátku zápasu nepůjde, jelikož tu s námi byl teprve tři dny. Zvládnul to ale skvěle. Bylo to těžké jak pro něj, tak pro Tranzisku a Brandnera.

Byla varianta, že by někdo z těch nových hráčů naskočil od začátku?
Zvládli jsme to tady s Baníkem, v Jablonci to bylo nepovedené a byla to i naše chyba, nás trenérů. Když zahrajete takový zápas s Baníkem a jedete do Jablonce, kde jsme měli víc lpět na těch principech hry do defenzivy, protože my to máme postavené na týmovém výkonu do defenzivy. Ale co se týče sestavy, věřili jsme znovu těm samým klukům.

Bylo těch posledních pět minut hodně dlouhých?
Byly to nervy, ale znovu musím poděkovat hráčům, jak to zvládli, jak se pro ten tým obětovali a proto to přineslo ten výsledek.