Českobudějovická rezerva se po mezisezónní pauze opět vrhla do práce. V pondělí se sešli hráči na Složišti pod taktovkou nového kouče Martina Sladkého, který se po ukončení profesionální hráčské kariéry přesunul na druhý břeh barikády.

Českobudějovická rezerva prožila povedenou uplynulou sezonu, když v tabulce třetí nejvyšší soutěže obsadila pátou příčku. To je však již zapomenuto, s novou sezonou příchází nové cíle a výzvy. „Kluci měli minulý týden individuální plán na doma, takže přišli s nějakým fyzickým základem a mohli jsme do toho skočit hned naplno. Chci klukům co nejvíce přiblížit ligovou a profesionální přípravu, mám velkou touhu je dostat na takovou úroveň, aby řada z nich zaujala místo v áčku,“ přibližuje své cíle nový šéf rezervy Martin Sladký.

Právě dvaatřicetiletý kouč stál ještě na jaře na druhé straně barikády, avšak právě jeho hráčské zkušenosti mohou být pro mladé družstvo velkým benefitem. „Mám jasnou vizi, které věřím a za ní si půjdu. Jsem v tomhle hodně ctižádostivý. Je to pro nás všechny velká výzva, máme chuť něčeho dosáhnout. Chci, aby se kluci nebáli chybovat, i já se budu snažit poučit ze svých chyb. Žádný učený z nebe nespadl, jak se říká,“ natěšen na startu nové výzvy líčí Sladký.

Z úvodních tréninků byl Sladký mile překvapen. „Tréninky byly nad moje očekávání, cítil jsem z kluků velkou chuť a snad i motivaci se posunout. Musí věřit, že vše co budeme dělat, ať už to bolí nebo ne, tak je pro jejich dobro a vrátí se jim to dříve nebo později. Fotbal je v tomhle spravedlivý. První týden bude herně kondiční, zakončíme ho přátelským duelem s Velvary. Budeme zkoušet nové věci,“ zakončuje Sladký.